Врегулювати популяцію безхатніх тварин в м. Українка

Останнім часом в місті Українка збільшилася кількість безпритульних тварин, особливо собак, а також почастішали випадки нападіння собак на людей. Собаки збиваються в зграї і несуть потенційну небезпеку жителям міста — можливі хвороби, фізичне та психологічне травмування, особливо для маленьких дітей.

В Українці щорічно проводяться заходи зі стерилізації тварин ( але, судячи з усього, ці заходи є недостатніми та/або неефективними. Стерилізація собак не спричинила скорочення їх популяції та не убезпечує мешканців від їх нападів. Крім того, в Українці немає жодної установи чи бодай одного відповідального посадовця, які б відповідали за контроль над популяцією безпритульних тварин. Тому, керуючись Статтями 15 (Притулки для тварин), 16 (Регулювання чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини), 17 (Умертвіння тварин), 23 (Правила поводження з тваринами, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини), 24 (Вилов та тимчасова ізоляція домашніх тварин) Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” (далі — Закон), вимагаємо:

методами, що передбачаються Законом, негайно прибрати з вулиць Українки особливо небезпечних тварин, що створюють загрозу для життя і здоров'я людей;

здійснити підрахунок безпритульних тварин міста, визначити кількість нестерилізованих тварин;

створити в Українці службу / орган / посаду, які займатимуться регуляцією популяції безпритульних собак та котів, ветеринарною допомогою, відловом і влаштуванням тварин у притулки, викликом служб зі стерилізації тощо.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 23 лютого петицію підписали 110 осіб з 100 необхідних.