Про затвердження єдиної стратегії безпеки на центральних вулицях міста Василькова (вул. Декабристів, Грушевського, Володимирська, Гетьмана Сагайдачного).

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Донині усі заходи з безпеки на дорогах міста Василькова запроваджувались вибірково і хаотично. Цією петицією пропонується виробити єдину систему підвищення безпеки на головних дорогах міста.
1) Головна НЕбезпека: водій запізно помічає пішохода на дорозі. Дотепер основним засобом "допомоги" був "лежачий поліцейський". Він примушує водія знизити швидкість, що збільшує час на реакцію водія і пішохода. Але цей засіб не допомагає побачити пішохода на дорозі, особливо вночі та в складних погодних умовах. До того ж, інтенсивний рух вантажних автомобілів швидко руйнує штучні перешкоди. Найкращим способом попередити водія є світлофор. Пропоную на ВСІХ пішоходних переходах на центральних вулицях встановити світлофори "на вимогу". Жовте та червоне світло дозволяють водієві вчасно зменшити швидкість і зупинитись навіть, якщо він не бачить пішохода. Світлофор також спонукає пішохода зупинитись на кілька секунд, натиснути кнопку та дочекатись зеленого світла. Це майже виключає імовірність раптової появи пішохода на дорозі, бо іноді пішоходи швидко виходять, а деякі вибігають на дорогу розраховуючи на "перевагу", що буває несподіванкою для водія.
2) Зупинки громадського транспорту мають захищати пішоходів не тільки від опадів, сонця та вітру, а і від автомобілів, які в результаті ожеледиці, несправності, або іншої причини можуть виїхати на зупинку і травмувати людей. Пропоную усі майбутні будівництва зупинок, або їх модернізацію проводити з урахуванням вимог безпеки. Місця перебування людей, та посадки-висадки пасажирів потрібно надійно захистити від випадкового наїзду автомобілів з найближчої смуги руху.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 лютого петицію підписали 70 осіб з 100 необхідних.