Проблеми з транспортних перевезень на 303 и 756 маршрутов

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу голову міста та депутатський комітет розглянути та допомогти у рішенні деяких проблем громади, що виникли з рейдерського захвату 303 маршрутом зупинки на вднх.
Наразі жителі можуть лишитись перевезення на погреби. Бо 756 маршрут не пускають, під загрозою порізаних шин , на зупинку вднх. А 303 маршрут відмовляться робити перевезення на погреби. Таким чином зьявляеться монополіст з перевезень, який не підтримує всіх маршрутів і діктуе свої умови роботи.
Тому першим пунктом вважаю не допустити монополії на маршруті. Це дае здорову конкуренцію. Зараз на 303 маршруті зьявились застарілі ЛТ та спрінтери, що з сідалами для дуже маленьких людей та гнилими корпусами. Громадяне повинні гаманцем вирішувати, будуть вони сідати на таке чи почекають наступного автобуса.
Також потрібна відправка всіх маршрутів з Київа з одного місця - з вднх. Графік відправлення повинен бути підписаний обома перевізниками. Громадяне не повинні шукати маршрутки по усьому городу.
Потрібна легалізація служби диспетчерів двох маршрутів, для того, щоб жителі мали можливість знати розклад, зробити зауваження тощо. І якщо якийсь з перевізників мае багато зауважень, це повинно розглядатись депутатським комітетом, для того щоб перевізник усунув недоліки.
И на останне, обов'язкова щопіврічна перевірка транспортною міліціею документів, ліцензій у водіїв, та за планом технічного стану у автобусів. Бо все частіше випадки поїздок на машинах з протікаючими кришами, зломаними грязними сідалами, розбитими амортизаторами та непрацюючим обігрівом салону взимку.

Вахідов Р.Р.

Шановний Руслане Рустамбековичу!

Відповідно до ст. 40 Конституції України, ст.231 Закону України «Про звернення громадян», Положення про Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Васильківській міській раді, затвердженого рішенням Васильківської міської ради від 29.09.2017 № 05.09-30, розглянуто ініційовану Вами та підтриману мешканцями міста Василькова електронну петицію щодо
Проблеми з транспортних перевезень на 303 і 756 маршрутів, яку підтримали 102 громадяни.
Повідомляємо, що вирішення питань щодо діяльності автотранспортних маршрутів № 303 та № 756, що здійснюють перевезення пасажирів з міста Києва до м. Василькова та с. Погреби Васильківського району і які є міжміськими маршрутами, не входить до компетенції Васильківської міської ради.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081 «Про затвердження проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», проведення конкурсу автоперевізників з перевезення пасажирів міжміськими маршрутами здійснюється обласними державними адміністраціями.
Дана петиція направлена до Київської обласної держаної адміністрації для вирішення в межах компетенції.

З повагою

Міський голова В. Сабадаш

Петицію підписали 103 особи з 100 необхідних.