Очищення Вишенського озера

ЕКОЛОГІЯ

Парк «Дружби народів» улюблене місце вінничан, зокрема мешканців «Вишеньки» та району «Електромережі», для комфортного відпочинку, прогулянок та занять спортом, як для дорослих так і дітей. Дещо облаштовано, дещо ще потребує уваги, але з виду випускають один з основних елементів екосистеми парку – озеро. Воно є місцем для проведення різних водних святкувань, як Івана-Купала, та розваг на воді, той же вейкбординг. При цьому стан води та дна водойми далекий від хорошого. Прошу Вінницьку міську раду провести комплексне очищення Вишенського озера – видалення сміття та намулу з дна, належне облаштування берега та рельєфу дна у пляжній зоні тощо. Таким чином, озеро буде не тільки чистим, але й красивим на вигляд, і безпечним для відпочинку.

Виконавчим комітетом Вінницької міської ради розглянута Ваша петиція стосовно очищення Вишенського озера, про що повідомляємо наступне.
Процес очистки озера досить трудоємний та багатовартісний проект, що потребує комплексного підходу та залучення кваліфікованих фахівців, які будуть виконувати роботи по очистці озера від мулу, очерету і водоростей, днопоглиблення озера, облагороджування фауни озера, не ушкоджуючи саму структуру озера і його навколишній стан, що несе за собою значні фінансові витрати.
В поточному році не передбачено коштів на виконання робіт по очистці Вишенського озера, однак при формуванні бюджету наступних років буде розглядатися можливість очистки озера та пошук можливих інвесторів.