Забезпечення майбутніх вінницьких матусь коробками "Baby Box"

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

У 1939 році фінський уряд почав унікальну традицію. Всім вагітним жінкам видається коробка з набором найнеобхіднішого на перший час одягу для дитини, постільною білизною та іграшками, а сама коробка використовується як дитяче ліжечко. Сенс всього цього - дати дітям однакові стартові позиції в житті незалежно від статусу їх батьків.

Але важливо сказати, що впровадження цієї ініціативи більше 70 років тому на державному рівні дозволило досягти фінам найнижчого у світі рівня дитячої смертності. Як? Коробку видавали безкоштовно вагітним, які повинні були стати на облік до четвертого місяця. Так вони обстежувались лікарями до самих пологів і вчасно отримували всю необхідну медичну допомогу.

Baby box – коробка яка виконана з міцного картону. Якщо покласти у таку коробку матрац, вона послужить ліжечком чи люлькою у перший рік народження дитини. Таким чином дитина не спить у ліжку з батьками, де є ризик удушення, а у своєму ліжечку.

В також набір входять підгузки, слинявчики, одяг, іграшки, пляшечки, матрац та спальний мішок, водонепроникний чохол, 100% бавовняне простирадло, рушник, боді, чоловічки, комбінезон на холодну пору року, медичний набір (термометр, носовий аспіратор, спринцівка, олійка та шампунь для дитини, присипка, ножиці тощо) шкарпетки, нагрудник , пара рукавичок,шапочка для новонародженого, прорізувач для зубів, пакети зберігання грудного молока, та слінг.
Вище перераховане може змінюватись і доповнюватись.
Більше про вміст такої коробки можна дізнатись за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=Dc0NAVW5c2s

В зв'язку з децентралізацією влади та наявністю додаткових надходжень у міський бюджет, Вінниця може стати інноватором у цій сфері та започаткувати подібну традицію у нашому місті. В той же час, така підтримка від міської влади може скоротити кількість батьків що відмовляються від дітей, через брак коштів на утримання новонародженого

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 16 січня петицію підписали 407 осіб з 350 необхідних.