+ ще 134 громади!

Врятуйте тварин! Вони потребують нашої допомоги.

Проблема стосується притулку для тварин «Планета», на утриманні якого перебуває більш як 600 тварин. Ситуація в притулку критична, собакам не вистачає їжі, дров для її приготування, коштів на лікування хворих тварин.
Територія притулку в жахливому стані потребує ремонту, на сьогодні там холодно, волого, темно.., не має приміщення для перетримки цуценят на карантині. Собаки не померли голодною смерттю, тільки тому, що в місті є не байдужі люди, які допомагають хто чим може. Та самої лише допомоги від громадян не вистачає, щоб утримати таку кількість собак, тим більш, що їх кількість в притулку зростає. Безпритульних тварин чи таких що втратили господаря, звозять в притулок, часто в жахливому стані, виснажених та хворих.
З приводу фінансування притулку вже була складена петиція , відповідь стосовно неї надана 23 листопада 2017 року. В відповіді, виконавчий комітет, повідомив про завершення будівництва нового притулку, хоча як це покращить ситуацію невідомо, коштів на утримання собак тобто харчування знову не передбачено. Виходить так, що будують новий концтабір!
В відповіді виконавчий комітет посилається на Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження», але все ж схоже на те, що міська рада не поділяє гуманне ставлення до тварин і допускає страждання ні в чому не винних створінь які потерпають від знущань на вулиці: по них стріляють, труять, розставляють капкани… А потім в притулку також не отримують належного догляду та милосердя.
Тому переконливо прошу, виконавчий комітет міської ради переглянути своє рішення і передбачити кошти на утримання притулку. Посилання на відсутність коштів виглядає сумнівно, так як тільки на видалення дерев і на їх варварську обрізку виділено 7 млн. гривень, а також на сумнівні проекти, що не завжди йдуть на користь місту та покращують його вигляд..
Я розумію, що облаштування міста є важливою передумовою для визнання Вінниці як найкомфортнішого міста для проживання, але ігнорування проблеми стосовно безпритульних тварин та кинутого напризволяще притулку, не робить честі міські владі. Нехай Вінниця і в цьому питанні, буде взірцем та прикладом для інших міст!
Вам будуть однаково вдячні мешканці Вінниці, ті хто не бажає бачити безпритульних тварин на вулицях міста з причин безпеки та вінничани які опікуються знедоленими тваринами, в котрих болить душа за тих хто страждає.

І не забувайте, що тварини стали безпритульними через безвідповідальність людей, тому карайте людей, а не собак та котів!

P.S. Маючи нагоду, хочу подякувати виконавчому комітету, за реагування стосовно солі на тротуарах, цим рішенням ви покращили екологічну ситуацію в місті та якість життя мешканців Вінниці.

З повагою, Руслана Кравченко.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 22 лютого петицію підписали 357 осіб з 350 необхідних.