Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Гідропарк у Володимирі…

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

САГАНЮК ПЕТРО ДАНИЛОВИЧ

На електронну петицію «Гідропарк у Володимирі…» стосовно скасування рішення Володимир-Волинської міської ради № 47/8 від 02.10.2015р. про передачу у власність земельної ділянки площею 1200 кв.м. за адресою вул..С.Ковалевської, 23С, кадастровий №0710200000:01:004:6814, для індивідуального садівництва, виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради повідомляє наступне.
Відповідно до ст..118, 123 Земельного кодексу України, на підставі поданого клопотання і графічних матеріалів, погоджених Управлінням Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі та управлінням містобудування і архітектури виконавчого комітету, рішенням міської ради від 09.09.2015р. № 46/7 гр.Пирожик М. К. наданий дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1200 кв. м із земель комунальної власності у м.Володимир-Волинський по вул..С.Ковалевської, з метою передачі у власність для індивідуального садівництва.
На підставі розробленого проекту землеустрою, відповідно до Порядку ведення Державного земельного кадастру, земельна ділянка зареєстрована в реєстраційному відділі Управління Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі.
Рішенням міської ради від 02.10.2015р. № 47/8 проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1200 кв. м за адресою м.Володимир-Волинський, вул..С.Ковалевської, 23С, для індивідуального садівництва, затверджений, земельна ділянка передана у власність.
Процедура громадського обговорення для прийняття даних рішень не передбачена чинним законодавством.
Додатково інформуємо, що питання щодо електронної петиції розглядалось на засіданні постійної комісії з питань законності і правопорядку, депутатської діяльності, регламенту, зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями громадян, яке відбулось 13 січня 2017 року.
Положенням ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» стосовно права органу місцевого самоврядування скасовувати свої раніше прийняті рішення та вносити до них зміни з будь-якого питання, що є компетенцією органу місцевого самоврядування, дано офіційне тлумачення в рішенні Конституційного Суду від 16.04.2009 №7-рп/2009. Зокрема, в абз.3 п.3 цього акта зазначено, що органи місцевого самоврядування, здійснюючи владу й самостійно вирішуючи питання місцевого значення, віднесені законом до їх компетенції, та приймаючи рішення, які є обов’язковими до виконання на відповідній території, зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та в спосіб, що передбачені Конституцією та законами.
Абзацами 5 та 6 п.5 рішення Конституційного Суду роз’яснено, що органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати свої попередні рішення, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов’язані з реалізацією певних суб’єктивних прав та охоронюваних законом інтересів, і суб’єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення. Тому орган місцевого самоврядування, якщо він керуватиметься чинними нормами законодавства, не вправі приймати рішення, що буде повністю або частково змінювати дію раніше прийнятого акта індивідуальної дії.
Зважаючи на вищенаведене, відповідно до п.10 ст..59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або законам України визнаються незаконними в судовому порядку, комісія вирішила рекомендувати міському голові звернутися до Володимир-Волинської місцевої прокуратури з приводу визначення законності надання земельної ділянки за адресою вул..С.Ковалевської, 23С для індивідуального садівництва рішенням міської ради №47/8 від 02.10.2015р.

Станом на 19 лютого надано відповідь на 13 петицій Переглянути