Зберегти від новобуду палац у Львові, на вул.. Плуговій

ІНШІ

Історичний опис:
При нинішній вул. Плуговій у 1777 р. був збудований двір із фільварком заможної родини Нікоровичів. Ця вірменська родина походила з Язлівця (тепер Бучацький район на Тернопільщині) й перебралася до Львова, коли Поділля у 1672 р. зайняли турки.
На початку ХХ ст. маєток купив митрополит Андрей Шептицький і передав його сестрам Василіанкам, які створили тут сиротинець. А в 1919 р. на цьому місці засновано монастир о. Редемптористів, настоятелем якого став о. Йосиф Схрейверс, що походив із Бельгії. У 1920-х роках редемптористи збудували поруч із двором два великі будинки, а колишнє зерносховище перебудували на каплицю для мирян. При монастирі 1922 року заснували ювенат (малу семінарію).
У 1946 р. монастир був ліквідований, і в його приміщеннях розмістилася військова частина, а потім – Науково-дослідний інститут прикладної акустики. Територія колишньої військової частини активно забудовується у 2000-х рр. А серед багатоповерхівок загубилися невеликий палацик колишніх дідичів Збоїщ та напівзруйнована каплиця монастиря Редемптористів
Пропоную зберегти існуючий будинок, та організувати його занесення до нерухомого переліку пам’яток архітектури.

Дата створення:

Добрий день, дана петиція не набрала необхідних 1000 голосів протягом 60 днів і відправлена в архів.

Станом на 21 вересня петицію підписали 54 особи з 500 необхідних.