За цілодобове безкоштовне паркування автомобілів біля помешкань їх власників

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На сьогоднішній день у м.Львові має місце суспільний резонанс та збурення, пов’язані із неналежно врегульованим питанням паркування автомобілів. Замість того, щоб будувати багаторівневі паркінги, влада міста намагається перекласти додатковий фінансовий тягар на плечі мешканців.
Так, згідно з ухвалою міської ради від 27.01.2011 №120 та недавно затвердженою Концепцією розвитку громадського транспорту та паркування приватного транспорту, у м. Львові передбачено лише платне вуличне і позавуличне паркування (єдиний виняток зроблено для транспортних засобів осіб з інвалідністю та членів їх сімей, а також для спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків).
Згідно з положенням вищевказаної ухвали, пільгова плата за паркування встановлена лише для мешканців 1-ї зони паркування у робочі дні з 8.00 год до 19.00 год (та звільнення їх від оплати у вихідні та святкові дні).
Таким чином, вважаю, що міська влада повинна забезпечити можливість та створити умови всім мешканцям міста – власникам транспортних засобів для паркування своїх автомобілів поруч із їх житлом.
Тому закликаю громаду м.Львова висловити свою позицію щодо цього питання і шляхом підписання даної петиції спонукати Львівську міську раду розглянути питання про встановлення права цілодобового безоплатного паркування для власників транспортних засобів, які є власниками житла в м.Львові і використовують прилеглі до свого житла місця для паркування своїх транспортних засобів.

10 жовтня 2019, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали дану електронну петицію.