Не допустити навчання учнів 3-х класів СЗОШ №5 у підзмінок або другу зміну

ОСВІТА

31 травня 2019 року керівництво школи № 5 повідомило батьків, що діти майбутніх 3-х класів (навчальний рік 2019-2020) будуть навчатися в другу зміну. Однак дирекція не врахувала те, що це МАЛОЛІТНІ діти начальної школи, які потребують нагляду дорослих.

Для працюючих батьків, які їдуть з дому о 8-й годині ранку не буде можливості відводити дітей до школи на другу зміну або підзмінок. Тому маленькі діти будуть змушені самі перебувати вдома з 8 ранку до 14 години, що є небезпечним для їхнього життя та здоров'я.
Для більшости людей зі здоровим глуздом зрозуміло, що малолітня дитина не може сама перебувати вдома тривалий час, увімкнути зранку газову плиту, щоб розігріти собі їжу, самостійно зібратися та доїхати автобусом до школи.

Діти 3-х класів будуть вимушені навчатися у приміщенні після першачків, де будуть чужі речі в шафах та навчальне приладдя на партах. Все це матиме негативний вплив на стан їхнього здоров'я та психіки.

Також діти не зможуть відвідувати спортивні секції та гуртки, які відвідували не один рік, та досягли певних успіхів. Вони будуть позбавлені позашкільної освіти, а для когось малювання, музика чи спорт, можливо, стане майбутнім фахом. Навчання дітей у другу зміну позбавить їх цієї можливості, та спричинить невиправну моральну і психологічну травму.

Оскільки маленькі діти після навчання у другу зміну будуть повертатись до дому пізно та фізично виснажені, батьки не матимуть можливості виконання домашніх завдань з дітьми, що неминуче призведе до падіння рівня знань.

На підставі вище викладеного вимагаємо організувати навчання малолітніх учнів 3-х класів СЗОШ №5 (навчальний рік 2019-2020) виключно у першу зміну.

Дата створення:

Станом на 14 грудня петицію підписали 162 особи з 240 необхідних.