+ ще 184 громади!

Єдина квитанція по сплаті за комунальні послуги

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Прошу створити єдиний центр обробки даних по трьом основним КП та ресурсам міста Буча, користувачами яких є кожен мешканець (приватна) та підприємства міста (юридичні особи). В ній розмістити (як це вже зробили в Києві) необхідні показчики та дані по оплаті по таким комунальним підприємствам міста:
1) ТОВ "Київоблгаз збут"
2) КП "Ірпінь Водоканал" чи новостворений Буча Водоканал
3) ТОВ "Київська обласна ЕК" (раніше ПрАТ "Київобленерго"
Та по результатам загальну суму до оплати. Створити єдиний рахунок для зручної оплати через Інтернет для оплати даних послуг. Квитанції друкувати з QR кодом (який міститиме всю необхідну по/для оплаті інфо, включаючи суми), який дозволить зекономити час та гроші при оплаті як з телефону так і в банківській установі. В квитанціях зазначити обов'язково пункт де можна відмовитися від паперового варіанту на користь відправки рахунку в електронному вигляді, вказавши споживачем його email.

Аргументи:
1) Простота в користуванні кінцевим споживачам
2) Одночасне надходження однієї квитанції по усім трьом КП, що спонукатиме споживача оплатити один рахунок у вказаний термін.
3) Економія на оплату (зберігання/обробка/формування/друк/відправка листоношами квитанцій окремо трьома КП (енерго/газ/вода).
4) Економія на відправку паперових варіантів квитанцій споживачам, без існуючої на те потреби - саме тим, які підтверджують відмову на користь електронної версії (тим які мають доступ в інтернет та користуються переважно електронними документами) а їх вже досить багато (це переважно сучасна молодь та сучасні люди середнього віку)
5) Турбота про довкілля та природу (кожна друкована квитанція це гілка дерева + витрати на друк).

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 22 жовтня петицію підписали 75 осіб з 240 необхідних.