Єдина система

Відновлення маршруту 36 (ЕПІЦЕНТР - ЖАВИНКА) 133 20
Прибирання доріг після ямкового ремонту 130 20
Відмінити рішення про ремонт дороги при в'їзді до міста 116 14
Очищення русла р. Стрижень та прибережної зони від Ялівщини до вул. Київської 101 14
Дорога проспекту Миру від вулиці Льотної 91 3
ЗАБОРОНИТИ РОЗМІЩЕННЯ КЛІНІКИ ДЛЯ НАРКРМАНІВ У ЦЕНТРІ МІСТА (вул.Київська,14) 80 3
Будівництво бетонних доріг в м. ЧЕРНІГІВ. 77 20
Когда уже 30 маршрутка будет ездить нормально?! 61 14
Звільнити парк по просп. Миру від ворон 54 3
Привести в порядок фасад ЗАГСа 142 23
Відновлення маршруту 36 (ЕПІЦЕНТР - ЖАВИНКА) 133 20
Прибирання доріг після ямкового ремонту 130 20
Відмінити рішення про ремонт дороги при в'їзді до міста 116 14
Дорога проспекту Миру від вулиці Льотної 91 3
Будівництво бетонних доріг в м. ЧЕРНІГІВ. 77 20
Когда уже 30 маршрутка будет ездить нормально?! 61 14
Звільнити парк по просп. Миру від ворон 54 3
Створення автосоянки по вулиці Незалежності в м. Чернігові 39 24
Благоустрій мікрорайону "Шерстянка" 34 24
ВРЯТУЙТЕ ДОРОГУ ПО ВУЛ. КРАСНОСІЛЬСЬКОГО 31 24
Необхідно приділити увагу мікрорайону "Шерстянка" 24 24
Зарядки у троллейбусах 5 29
Заборонити проведення добровільно-обов`язкової безкоштовної праці (суботників) 4 29
Зіркам не місце в Чернігові 2 30
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Заборонити гральний бізнес в місті Чернігові. 258 26 квітня 14
Про заборону відкриття клініки для наркозалежних та віл-інфікованих поряд з дитячим садочком 256 20 квітня 8
Штрафування власників собак за неприбирання фекалій 310 19 квітня 7
Проти закриття Чернігівського професійного ліцею побуту №13 323 27 березня 0

Станом на 26 квітня усього прийнято до розгляду 6 петицій Переглянути

Остання відповідь

Пофарбувати непривабливі будинки і споруди в місті

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

АТРОШЕНКО ВЛАДИСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ

Шановний Сергій Сергійович!

У відповідь на Вашу електронну петицію, стосовно покращення благоустрою міста Чернігова шляхом проведення робіт по фарбуванню фасадів житлових будинків, в межах повноважень, повідомляємо наступне.
Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 20.05.2016 року № 198 «Про послуги з утримання будинків і споруд
та прибудинкових територій» обслуговування житлових будинків та прибудинкових територій здійснюється згідно з переліком і періодичністю виконання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, в межах затвердженого тарифу.
Слід зазначити, що надавачі послуг з утримання житлових будинків виконують тільки ті роботи, які відповідно до наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 року № 150 «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд» (далі - Наказ) за видами віднесені до поточного ремонту.
Роботи капітального характеру в межах тарифу не виконуються.
Згідно з п. 2.3.5. Наказу роботи з суцільного фарбування фасадів будівель віднесені до робіт капітального характеру.
Враховуючи вищезазначене повідомляємо, що правові підстави виконання в межах тарифу зазначених у петиції робіт наразі відсутні.
Згідно зі статтею 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» мешканці будинку стали власниками квартир та співвласниками технічного обладнання, конструктивних елементів будинку, елементів зовнішнього благоустрою, а з 01.07.2015р. Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (далі - Закон) визначені обов’язки щодо їх утримання та управління.
Відповідно до статті 7 Закону співвласники багатоквартирного будинку зобов’язані забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку, а також забезпечувати технічне обслуговування та у разі необхідності проведення поточного і капітального ремонту спільного майна багатоквартирного будинку.
Таким чином, мешканці багатоквартирних житлових будинків у разі досягнення спільної згоди та за рахунок власних коштів можуть здійснити зазначені в петиції роботи з благоустрою власних будинків.
Крім того, аби забезпечувати реалізацію своїх прав щодо утримання, управління і використання спільного майна, співвласники багатоквартирного
будинку мають можливість створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ). Правові та організаційні засади створення, функціонування ОСББ визначено Законом України від 29.11.2001 року № 2866 «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».
За умови створення ОСББ, співвласники житлового будинку матимуть
можливість покращити технічний стан свого будинку, прийнявши участь в Програмі сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням Чернігівської міської ради від 28.04.2016 року № 7/VII-1 (зі змінами).
Виділення коштів з міського бюджету на проведення капітального ремонту житлового фонду ОСББ та ЖБК, відповідно до цієї Програми, проводиться на умовах співфінансування, а саме 70% від загальної вартості робіт - це кошти міського бюджету, 30% - власні та залучені кошти ОСББ (ЖБК), тобто кошти співвласників багатоквартирних будинків (власників квартир або нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку).

Заступник начальника управління Є. В. Дейнеко
житлово-комунального господарства