+ ще 121 громадa!

Створення проекту контактних паркових скульптур у Чернігові

В даний момент в Чернігові відбувається реконструкція парків, скверів і пляжів. У зв’язку з цим, звертаємося до міської влади з петицією про створення і фінансування комплексного проекту контактних паркових скульптур, присвячених яскравим особистостям міста Чернігова. Пропонується у місцях масового відпочинку створити низку контактних скульптур присвячених неординарним мешканцям міста Чернігова, які своєю діяльністю, активною позицією, творчим доробком чи іншим внеском, зробили місто Чернігів особливим і колоритним.

Мета проекту - створення унікальної естетичної привабливості міста Чернігова, та вшанування гідних громадян міста. Особливістю творчого завдання має бути з одного боку увага до суто художнього завдання, а з іншого — символіко-метафоричний спосіб перетворення концепції в форму. Скульптури можуть бути встановлені як видатним історичним постатям, які проживали й творили в Чернігові (Леонід Глібов, Михайло Коцюбинський, ін.), так і талановитим і яскравим сучасникам (Інесса Вачнадзе "Пані у капелюшку", Любомир Боднарук "Диригент", Олександр Норов "Режисер", Раїса Решетнюк "Артистка").
Персоналії, скульптури яким буде встановлено, повинні пройти широке обговорення й отримати схвалення громади міста.
Першою пропонується встановлення контактної паркової скульптури активній мешканці Чернігова, заслуженому вчителю України Інессі Вачнадзе.

Прошу чернігівську громаду підтримати дану петицію і сприяти встановленню паркової скульптури Інесси Вачнадзе та реалізації проекту загалом.
(на фото приклад контактної паркової скульптури Віри Холодної у Одесі)

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 25 липня петицію підписали 157 осіб з 250 необхідних.