Підвищення заробітної плати вихователян дошкільних закладів

ОСВІТА

З кожним роком заробітна плата освітян зростає . Але це стосується здебільшого вчителів шкіл та вищих навчальних закладів. Вихователі дитячих садків до цього часу так і не бачили підвищення , хоча вимоги до роботи з кожним роком зростають. Прошу підтримати петицію адже це стосується кожного. Кожен має отримувати гідну заробітну плату. Ми всі хочемо щоб вихователі добре виконували свою роботу.

Шановний Олександр Васильович!

Управлінням освіти Чернігівської міської ради Ваша електронна петиція, яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку, уважно розглянута.
Повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298» підвищення посадових окладів педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, здійснено з 1 січня 2017 року. Підвищення посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, відбулося з 1 вересня 2017 року.
Зазначена вище Постанова надала право органам місцевого самоврядування приймати власне рішення про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, до 1 вересня 2017 року.
З метою досягнення рівних умов оплати праці відповідних педагогічних працівників, які отримують заробітну плату за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету та міського бюджету міста Чернігова рішенням міської ради від 25.05.2017 року № 20/VІІ-8 «Про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів» з 01.07.2017 року було підвищено тарифні розряди педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються з міського бюджету м. Чернігова, у межах затверджених видатків на оплату праці.
У середньому розмір такого підвищення склав від 700 грн. до 1 000 грн.
Начальник управління В. О. Білогура

Петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.