Встановлення в Чернігові камер відеоспостереження.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Зважаючи на проблемну ситуацію з рівнем злочинності та задля запобігання ситуацій, що мають місце у місті стосовно грабежів, крадіжок, викрадення речей з припаркованих автомобілей, та задля запобігання знаходженню трупів у килимах (як то мало місце 17.10.2017р. по вул. Мстиславскій,34), а також задля підвищення рівня розкриваємості злочинів,- пропоную розглянути можливість щодо системного встановлення камер відеоспостереження у кожному чернігівському дворі. Оператором системи могла би бути муніципальна варта. Такі системи достатньо ефективно працюють в західній Європі.

Шановний Олександр Олександрович!

Ваша електронна петиція стосовно встановлення камер відеоспостереження розглянуто управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.
За результатами розгляду повідомляємо, що впродовж 2016-2017 років у місті Чернігів відбувається впровадження системи «Безпечне місто Чернігів».
Камери відеоспостереження встановлюються на об’єктах захисту та об’єктах з масовим перебуванням людей (площі, вулиці та інші місця найбільш масового скупчення та перебування людей, тобто потенційно криміногенні ділянки міста).
З метою убезпечення об’єктів захисту та критично важливих об’єктів шляхом зниження ймовірності реалізації погроз природного, техногенного, кримінального, терористичного й іншого характеру в подальшому будуть продовжені роботи повпровадженню системи «Безпечне місто Чернігів».

Начальник управління Я.В. Куц

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.