Що до роботи відділу міграційної служби.

ІНШІ

Зтикнувся з такою проблемою в роботі відділу міграційної служби ( це по старому паспортний стіл деснянського р-ну),(хоча гадаю що в новозаводському р-ні ситуація така сама).
Моїй донці виповнилося 14 років. По новому законодавству потрібно отримати перший паспорт,так звану ID картку. Прийшовши з дитиною до відділу ДМС о 8 ранку вималювалась така картина. Люди займають чергу з 3-х годин ночі та на коліні самі на папірцю пишуть список/чергу. Потім потрібно прийти годин в 15 щоб переписатися в папірці на наступний день.
Тобто що маємо по факту. Мені з дитиною (дитина потрібна бо її будуть фотографувати) потрібно прийти о 3 годині ночі та записатися в папірець. Чекати цілий день і сподіватись потрапити сьогодні (майже не реально). Дочекавшись до 3 годин дня і не потрапивши потрібно переписатися на наступний день. Наступного дня все теж саме і якщо пощастить ...
Невже в наш час комп'ютерних технологій не можливо створити електронну чергу чи запис через мережу інтернет. Хотілося щоб керівники міста звернули увагу на данну проблему або звернулися до керівнитства ДМС в м. Чернігів що до вирішення проблеми бо так відноситись до людей (які сплачують податки а з податків зарплатню працівникам ДМС) я вважаю недопустимим.
P.S. Ця вся " процедура " також стосується і тих хто хоче вклеїти фотокартку ,отримати / обміняти паспорт ...

Шановний Валерію Володимировичу !
Повідомляю, Вам що зміни у законодавстві України щодо порядку нарахування субсидій відчула на собі і міграційна служба. Адже однією з умов в отриманні субсидій є те, що особи, які досягли 14-річного віку подають до відповідних органів соціального захисту населення паспорт громадянина України. У зв’язку з цим, попит на оформлення паспортів громадянина України у формі пластикової картки починаючи з жовтня місяця стрімко почав зростати щодня.
Зі свого боку Деснянський районний відділ у місті Чернігові Управління державної міграційної служби України в Чернігівській області з початком росту попиту спрямував усі зусилля на створення умов для прийому максимальної кількості громадян, які подають заяву на оформлення ГО-картки вперше.
Так з урахуванням наявних у відділі трьох автоматизованих робочих місць, які використовувались для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ГО картки, оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон а також видачі вже оформлених паспортних документів, дві з них були повністю задіяні для оформлення паспорта громадянина у формі ГО-картки що дало змогу збільшити кількість прийнятих громадян протягом робочого дня вдвічі (близько 60 осіб )
Стосовно черг пояснюю, що не було жодних об’єктивних причин для створення черги-натовпу, ажіотаж навколо них створений штучно, всі списки зініційовані самими ж відвідувачами.
Аналіз роботи відділу щодо прийому громадян на оформлення ГО-карток показав, що в більшості всіх бажаючих, які займали чергу о 4-ій годині ранку, було прийнято, тому жодної потреби приходити до початку робочого дня не існувало. Не можливість громадян які займали чергу в той же день подати документи мало короткотривалий ефект.
В разі дотримання громадянами режиму роботи відділу та своєчасності подання документів, нікому б не доводилося приходити у такий час, щоб стати в чергу. Іноді навіть виникали ситуації, коли блокувалась робота відділу.
Також звертаю Вашу увагу, що до обов’язків працівників міграційної служби належить надання адміністративної послуги кожному хто заходить до кабінету на прийом, і до формування черги жоден службовець не має стосунку. Тому здорова, цивілізована черга це справа самих громадян - виявлення поваги одне до одного, і водночас до працівників служби.
В свою чергу Державною міграційною службою України, з метою вдосконалення та стандартизації процедур при оформленні та видачі паспортних документів, найближчим часом планується запровадження сервісу «Електронна черга» в підрозділах міграційної служби, що дасть змогу покращення якості надання адміністративних послуг.
На даний час попит на отримання паспортів громадянина України стрімко знизився, адже протягом жовтня місяця Деснянським РВ у м. Чернігові УДМС України в Чернігівській області було оформлено близько однієї тисячі паспортів, що в порівнянні з попередніми місяцями 2017 року в середньому за місяць оформлялось близько 300-350 паспортів.

З повагою,

Начальник О.С. Меженний