Матеріальна допомога для онкохворих дітей

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Сумна статистика дитячої онкології свідчить про те, що ризик розвитку злоякісних пухлин щорічно складає п'ятнадцять епізодів на кожні сто тисяч дитячих життів. У процесі лікування раку діти та їхні батьки практично живуть в лікарні, не покидаючи відділення. Вартісне лікування, не підйомне для більшості родин, ставить сім'ї на межу виживання. Батьки ладні продати все, аби врятувати життя своїй дитині.
У цьому році, завдяки перемозі у 2016 році проекту "Допомога онкохворим дітям м. Чернігова", за рахунок коштів Бюджету участі, батьки дітей, що хворіють на онкологічні захворювання мали змогу отримати таку вкрай необхідну матеріальну допомогу, але рік спливає і у наступному 2018 році такої можливості вже не буде. Проект бюджету участі "Допомога онкохворим дітям м. Чернігова" не зміг набрати цього року достатню кількість голосів для перемоги.
Ця хвороба вкрай підступна і може потрапити у будь-яку родину.
Для того, аби чернігівські сім'ї, яких спіткала біда могли розраховувати на вкрай необхідну матеріальну підтримку, пропоную міській раді внести зміни до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова та передбачити матеріальну допомогу для лікування онкохворих дітей в розмірі 10 000 гривень.

Шановний Андрію Дмитровичу!

За дорученням міського голови, Владислава Атрошенка, відділом звернень громадян Чернігівської міської ради підготовлено та винесено на розгляд 25 сесії Чернігівської міської ради проект рішення “Про внесення змін до рішення міської ради від 5 березня 2013 року “Про затвердження Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Чернігова” (ЗО сесія 6 скликання) зі змінами і доповненнями (51 сесія 6 скликання),” передбачивши надання матеріальної допомоги на лікування дітей з онкологічними захворюваннями в розмірі 10 000 гривень.
Дана норма набере чинності з 01.01.2018 року.

Заступник міського голови О. А. Ломако

Петицію підписали 302 особи з 250 необхідних.