Бруд у маршрутках

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Доброго дня, шановні! Введіть обов'язкову чистку салону для людей в маршрутках хоча б кожні 2-3 неділі . Неможливо в таку маршрутку заходити. Сморід , сидіння липкі ... Не можна нікуди доторкнутись . Після поїздки в маршрутці куртка стає замурзана за 1 поїздку. А це престиж та лице нашого міста, чистота транспорту. Був випадок , коли поряд із водієм сідаєш, і стає дурно від різкого та сильного сморіду сечі та інших додаткових "ароматів". А скільки хвороб така антисанітарія розповсюджує. Якщо не можуть підтримувати чистоту м'яких сидінь, нехай замінять на пластикові сидіння, та протирають їх вологими антибактеріальними серветками хоча б кілька разів на день. Дітей зі слабким імунітетом небезпечно везти у такому транспорті. Скільки вже такого було, коли заходиш в маршрутку і одразу виходиш, бо брудно на стільки, що стає погано і із поваги до себе не сідаєш у це страхіття.. Потурбуйтесь, будь ласка, про здоров'я нашого міста та чистоту нашого міського транспорту.

Шановна Наталія Володимирівна!

Звертаємо увагу, що по місту Чернігову здійснюють перевезення пасажирів як міські автобусні маршрути, так і приміські, наприклад Чернігів – Киїнка (№ 135), Гущин – Киселівка (№ 160). Організація перевезень пасажирів на приміських маршрутах та контроль якості надання послуг здійснюється Чернігівською обласною державною адміністрацією.
Оскільки у петиції не зазначено конкретні номери маршрутів та транспортних засобів, повідомляємо про стан та перспективи розвитку автомобільного транспорту загального користування м. Чернігова.
З метою підвищення якості пасажирських перевезень рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.09.2016 року № 419 затверджено нову мережу міських автобусних маршрутів загального користування в місті Чернігові, що набрала чинності 10.01.2017 року.
У зв’язку з цим, в грудні 2016 року та в лютому 2017 року було проведено конкурси з перевезення пасажирів на усіх автобусних маршрутах загального користування та укладено договори про організацію пасажирських перевезень на 37 міських автобусних маршрутах загального користування.
Приймаючи участь у конкурсі, перевізники взяли на себе зобов’язання оновлювати транспорт, який не відповідає вимогам організатора. Терміни та об’єми інвестиційних зобов’язань зазначені у нових договорах з переможцями.
Але, зважаючи на велику кількість застарілих автобусів малої місткості, що досі обслуговують міські маршрути, оновлення відбувається поступово, щоб інвестиційне навантаження на автотранспортні підприємства міста було ефективно розподілено у часі.
Наразі перевізниками, не порушуючи терміни, виконуються інвестиційні зобов’язання з оновлення рухомого складу - з квітня до грудня 2017 року здійснено заміну 23 застарілих транспортних засобів на автобусних маршрутах міста. Згідно з договорами на 2017 рік заплановано 19 одиниць.
В той же час управління транспорту та зв’язку міської ради в процесі проведення планових та позапланових перевірок здійснює постійний контроль санітарного стану транспортних засобів, зовнішнього вигляду водіїв громадського транспорту, поведінки за кермом (паління, розмови по телефону), з подальшим застосуванням до порушників системи штрафних санкцій. За результатами перевірок виконуються заміни чохлів на сидіннях транспортних засобів, відновлення покриття підлоги, стелі, стін.
Встановлено, що велика частка порушень, наприклад, пошкоджені сидіння, рекламні листівки на вікнах та стінах салонів, бруд, малюнки – це, на жаль, «внесок» пасажирів у знищення охайного вигляду громадського транспорту.

Начальник управління Ю. В. Горбань

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.