Маршрутки протікають !!!

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Коли йде дощ, пасажирам на голову капає , а в деяких місцях ллється вода, ще й брудна. Від цього портиться одяг, зачіски, настрій. За що їм платити 4,50 грн. , коли в маршрутках гірше ніж на вулиці.

Цілі маршрутки - престиж та лице нашого міста, до якого приїзжають туристи. А після проїзду в такому розваленому та протікаючому транспорті ніхто не захоче приїхати до нас ще раз, це значно портить "лице" нашого міста.

Шановна Наталіє Володимирівно!

Електронну петицію за Вашої ініціативи щодо технічного стану автобусів, що працюють на міських маршрутах, за дорученням, уважно розглянуто.
Повідомляємо, що після проведених на початку 2017 року конкурсів з визначення перевізників на всіх міських автобусних маршрутах загального користування з перевізниками-переможцями цих конкурсів було укладено відповідні договори про організацію пасажирських перевезень на маршрутах. Однією з умов такого договору значиться оновлення перевізником транспортних засобів, що задіяні у пасажирських перевезеннях, але які наразі є застарілими, як морально, так і фізично, тобто фактично за віком, і вже не відповідають вимогам сучасності. Перевізниками поступово, але неухильно здійснюється оновлення рухомого складу і замість 19 автобусів, запланованих у 2017 році, замінено 23 одиниці, які вже працюють на маршрутах міста Чернігова.
Зважаючи на той факт, що у петиції не було вказано державні номери автобусів та номери маршрутів, визначення конкретних транспортних засобів для усунення причин скарги ускладнюється.
Проте, працівниками управління під час проведення регулярних планових та позапланових перевірок роботи міського громадського транспорту здійснюється контроль за пасажирськими перевезеннями, технічним та санітарним станом транспортних засобів, які працюють на маршрутах. За результатами перевірок складаються акти про порушення, перевізникам доводяться приписи про усунення виявлених недоліків.
Для підвищення ефективності вжиття заходів просимо повідомляти номер маршруту, вказувати повний державний номер транспортного засобу, дату і час, де і коли та за яких обставин, на думку заявника, були помічені порушення.

Начальник управління Ю. В. Горбань