Індивідуальне опалення в окремій квартирі

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Дозволити встановлювати індивідуальне опалення в окремих квартирах та приміщеннях. Надати право самому мешканцю (власнику помешкання) вибирати собі вид обігрівальних засобів (газ, електроенергію, сонячні батареї та інше). Дозвіл давати з виконанням всіх вимог техніко-нормативних документів.

Шановний Володимир Володимирович!

На Вашу електронну петицію, яка набрала, відповідно до п.8 ст.51-1 Статуту територіальної громади, необхідну кількість голосів на її підтримку, щодо надання дозволів на встановлення індивідуального опалення в окремих квартирах та приміщеннях житлових будинків, повідомляємо наступне.
Питання відключення від мереж централізаваного опалення та гарячого водопостачання житлових будинків регулюється Порядком відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання (далі - Порядок), затвердженим наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.11.2005 № 4 (зі змінами від 06.11.2007 № 169).
Відповідно до пункту 2.1 Порядку, постійно діючою міжвідомчою комісією виконавчого комітету Чернігівської міської ради з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання (ЦО та ГВП), (далі - Комісія), на підставі письмового звернення власника (власників) житлового будинку (будинків), розглядаються заяви громадян на відключення від мереж ЦО та ГВП тільки всього будинку..
Якщо заявником є власник, наймач (орендар) окремого приміщення, Комісія має право не розглядати його заяву до прийняття рішення про відключення від мереж ЦО та ГВП всього будинку.
Таким чином, відповідно до Порядку дозволяється відключення від мереж ЦО та ГВП лише окремого житлового будинку, виключаючи при цьому можливість відключення окремих житлових приміщень.
Відповідно до пункту 2.2. Порядку Комісія розглядає надані документи лише за наявності затвердженої органом місцевого самоврядування в установленому порядку оптимізованої схеми перспективного розвитку систем теплопостачання населеного пункту та у відповідності до неї.
Згідно з п. 2.2.2 Порядку підставою для відмови у наданні дозволу на відключення від мереж ЦО та ГВП є невиконання умов, визначених у пунктах 2.1 та 2.2 цього ж Порядку.
Враховуючи наведене, правові підстави для розгляду звернень громадян, стосовно надання дозволу на встановлення індивідуального опалення в окремих житлових квартирах та приміщеннях, Комісією відсутні.

Начальник управління архітектури та С. С. Калюжний
містобудування міської ради

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.