Театр у дитячих садках

ОСВІТА

Не так давно управління освіти заборонило (негласно) театральним групам ставити свої постанови у дитячих садках, мотивуючи це тим, що дехто з батьків поскаржився на "непомірні" ціни за білети (20 гривень). Я розумію, що, на жаль, є батьки, яким байдуже щодо розвитку своїх дітей. Але ж у чому винні інші діти, яких позбавили цього? А ви бачили очі діток, яким надзвичайно цікаве те дійство театру?
Тому дуже прошу, поверніть театр до дитячих садків!

Шановна Юлія Іванівна!

Уважно розглянувши Вашу електронну петицію про театр у дитячих садочках, управління освіти Чернігівської міської ради повідомляє наступне.
Будь-яких наказів про заборону проведення театрів у закладах дошкільної освіти управління освіти Чернігівської міської ради не видавало.
Проведення театрів у закладах дошкільної освіти міста Чернігова повинно здійснюватися згідно із положеннями законодавства, а саме відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 796 “Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності”, Закону України «Про оренду державного і комунального майна» та Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова, затвердженої рішенням міської ради від 30липня 2007 року.
Відповідно до наказу управління освіти Чернігівської міської ради від 07 грудня 2017 року «Про організацію культурно-масових заходів із залученням фізичних/юридичних осіб», керівники закладів освіти містаЧернігова можуть здійснювати організацію і проведення культурно-масових заходів із залученням фізичних та юридичних осіб за наявності договору оренди приміщення укладеного між управлінням освіти Чернігівської міської ради та фізичною/юридичною особою, за погодженням Фондом комунального майна Чернігівської міської ради, за клопотанням керівника закладу освіти.

Начальник управління В. О. Білогура

Петицію підписали 272 особи з 250 необхідних.