Зобов'язати ПАТ "Чернігівгаз" обладнати індивідуальними лічильниками газу б/квартирні будинки.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані забезпечити встановлення лічильників газу (Стаття 6 ЗУ "Про забезпечення комерційного обліку природного газу"). "Чернігівгаз", незважаючи на грунтовні заперечення чернігівців, замість індивідуальних лічильників встановив загально-будинкові. Встановлення загально будинкового вузлу обліку газу не забезпечує індивідуального (по-квартирного) обліку спожитого газу та мотивацію для економії при його споживанні . Особливе занепокоєння громадян викликають факти індивідуального (по-квартирного) обліку газу у багатьох багатоповерхових будинках у різних районах Чернігова, що свідчить про порушення конституційних прав мешканців будинків, в яких встановлені загально-будинкові лічильники газу. Згідно статті 24 Конституції України, (принцип рівності громадян перед законом) кожний громадянин України має і може користуватися на рівних підставах з іншими громадянами всім обсягом конституційних прав і свобод без дискримінації з боку держави або інших осіб за будь-якими мотивами.

Дата створення:

Станом на 18 липня петицію підписали 193 особи з 250 необхідних.