Поставить вопрос о лишении лицензии перевозчика маршрута №30

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу управление транспорта и связи рассмотреть вопрос о лишении лицензии перевозчика маршрута №30, "Пассавто ЛТД" за безобразное состояние подвижного состава (грязь в салоне, порваные сидения, протекающие крыши), несоблюдение графика движения ( в часы "Пик" утром на линии максимум 14 машин, вместо 20-ти заявленных) вне зависимости от погодных условий. Неоднократные жалобы жителей, пользующихся этим маршрутом к положительному результату не приводят, даже в малой степени.

Шановний Олеже Станіславовичу!

Електронну петицію за Вашої ініціативи стосовно роботи автобусів на міському маршруті № 30, їх санітарного стану, за дорученням, уважно розглянуто.
Повідомляємо, що після проведеного на початку 2017 року конкурсу з визначення перевізника на міському автобусному маршруті загального користування № 30 «ЗАЗ – Пивзавод (кільцевий)» з перевізником-переможцем конкурсу ТОВ «Пассавто-ЛТД» було укладено відповідний договір про організацію пасажирських перевезень.
Відповідно до умов укладеного з перевізником ТОВ «Пассавто-ЛТД» договору про організацію пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування № 30 «ЗАЗ – Пивзавод (кільцевий)» на даному маршруті мають працювати 20 одиниць пасажирського транспорту. Однак, на транспортних засобах з встановленим GPS-обладнанням інколи трапляються нестабільна робота або тимчасові несправності GPS-трекерів системного моніторингу, і тому деякі автобуси часом не відстежуються у цій системі. Проте, технічними спеціалістами ТОВ «Дозор Україна» оперативно проводяться ремонтно-монтажні роботи такого обладнання.
З метою перевірки інформації, викладеної у петиції, 11.01.2018 року була проведена термінова позапланова перевірка виконання перевізником ТОВ «Пассавто-ЛТД» умов Договору про організацію пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування № 30 «ЗАЗ – Пивзавод (кільцевий)» від 10.01.2017 року № 27.
В результаті перевірки санітарного та технічного стану 20 автобусів з 20-30 год. до 23-00 год. на базі підприємства, було виявлено ряд недоліків у стані салонів та кузовів рухомого складу: пошкодження сидінь та підлоги, незадовільний санітарний стан тощо.
Під час перевірки керівництву ТОВ «Пассавто-ЛТД» було поставлено вимогу – у найкоротший термін (до 15.01.2018) усунути порушення.
15.01.2018 було проведено повторну контрольну перевірку автобусів ТОВ «Пассавто-ЛТД», за результатами якої встановлено, що порушення усунуто – здійснено заміну сидінь, виконано ремонтні роботи з відновлення покриття підлог, стін, стель.
Однією з умов зазначеного вище договору значиться оновлення перевізником транспортних засобів, що задіяні у пасажирських перевезеннях, але які наразі є застарілими, як морально, так і фізично, і вже не відповідають вимогам сучасності. Перевізником ТОВ «Пассавто-ЛТД» поступово, але неухильно, здійснюється заміна рухомого складу. Так у 2017 році було оновлено три автобуси, що вже працюють на маршруті № 30.

Начальник управління Ю. В. Горбань