Разрыв договора про перевозку пассажиров на маршруте 17

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Необходимо разорвать договор с перевозчиком ЧАО Таксосервис, который обслуживает автобусный маршрут #17. Большая часть (80%) подвижного состава находится в неудовлетворительном техническом состоянии, в салонах автобусов грязь, сырость в не зависимости от времени года. На сиденья страшно присесть из-за их грязного, лося его сядет от жира, часто и порваного покрытия. Водители хамят пассажирам. Жалобы перевозчик и в управление транспортом не привели ни к чему.

Електронну петицію автора гр. Берези В. В. стосовно роботи автобусів на міському маршруті № 17, їх санітарного стану, уважно розглянуто.
Повідомляємо, що після проведеного на початку 2017 року конкурсу з визначення перевізника на міському автобусному маршруті загального користування № 17 «КСК – Дачі (Новоселівка)» з перевізником-переможцем конкурсу ПрАТ «Таксосервіс» було укладено відповідний договір про організацію пасажирських перевезень.
Відповідно до умов укладеного договору на даному маршруті мають працювати 10 одиниць пасажирського транспорту.
З метою перевірки інформації, викладеної у петиції, 08.02.2018 року була проведена термінова позапланова перевірка виконання перевізником ПрАТ «Таксосервіс» умов Договору про організацію пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування № 17 «КСК – Дачі (Новоселівка)» від 10.01.2017 року № 14.
В результаті перевірки санітарного та технічного стану 10 автобусів на кінцевій зупинці Новоселівка, було виявлено ряд недоліків у стані салонів 2-х найстаріших автобусів, які готуються на заміну у 2018 році: застаріле покриття пасажирських сидінь, залишки реклами на стінах салонів. Переважна більшість рухомого складу або нова, або відповідає вимогам Договору. З метою усунення порушень підприємство вже придбало матеріали та замовило виготовлення нових чохлів для сидінь.
Однією з умов зазначеного вище договору є оновлення перевізником транспортних засобів, що задіяні у пасажирських перевезеннях, які наразі є застарілими і вже не відповідають вимогам сучасності. Перевізником ПрАТ «Таксосервіс» поступово, з випередженням графіку, здійснюється заміна рухомого складу. Так у 2017 році було оновлено 5 автобусів, що вже працюють на маршруті № 17.

Заступник начальника управління –
начальник відділу електротранспорту,
зв’язку та безпеки дорожнього руху Н. М. Сікач

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.