+ ще 143 громади!

Контроль перевізників і графіків руху

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петиція створена на основі попередніх:

Вимоги:
1) Встановити чіткий срок (дедлайн) до якого перевізники зобов'язані (згідно договорів) привести розклад руху в той стан який прописаний в договорі (інтервал руху, початок руху за маршрутом і, найголовніше, час закінчення руху не менше 22:00);
2) Чітко дотримуватися оновлених графіків руху;
3) Вивісити оновлені графіки в маршрутному транспорті та опублікувати їх в онлайні на сайті міської ради;
4) Включити п.п.1-3 в список обов'язкових критеріїв, які будуть розглянуті при прийнятті рішення для підвищення вартості проїзду - заборонити підвищення проїзду в маршрутках доки не будуть виконані всі вимоги.

Якщо після визначенної дати (дедлайну) перевізники не виконають зобов'язань, то вимагаємо:
1) Покарати конкретного перевізника матеріально, враховуючи: кожен день невиконання вимог * кількість транспортних засобів на маршруті с сумарною кількістю місць (плата за кожне місце) * кількість недопрацьованих годин по маршруту згідно договорів;
2) Покарати конкретного перевізника публічно в ЗМІ тим самим прилюдно підтвердити неспроможність перевізника виконувати умови договору і ведення офіційної статистики порушень по кожному маршруту. У випадку систематичних порушень розірвати договір на обслуговування маршруту без права в подальшому брати участь у конкурсі;
3) Добровільно піти у відставку начальнику управління транспорту у разі неспроможності контролювати перевізників.

Прошу підтримати!

Шановний Володимире Васильовичу!

Електронну петицію щодо розкладів руху громадського транспорту міста Чернігова уважно розглянуто.
Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 28 вересня 2016 року № 419 «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування» управлінням транспорту та зв’язку міської ради проведено конкурси з визначення перевізників, що обслуговують міську маршрутну мережу.
Умови конкурсу стосовно розкладів руху було сформовано, виходячи з даних про пасажиропотік на протязі доби та вимог до тривалості робочої зміни працівників громадського транспорту (водіїв та кондукторів).
За умовами укладених з перевізниками відповідних договорів про організацію пасажирських перевезень на міських маршрутах рух пасажирського автотранспорту встановлено в середньому з 6 години (час відправлення автобусів першими рейсами з кінцевих зупинок по маршруту) до 22 години (час відправлення автобусів останніми рейсами з кінцевих зупинок по маршруту), що дозволяє транспортним засобам знаходитись на міських маршрутах до 23 години і відповідає наразі існуючим пасажиропотокам.
В той же час автотранспорт на деяких маршрутах, а саме № 8, 12, 20, 27, 37, орієнтованих на рух приміських потягів, функціонування окремих підприємств та установ, розпочинає роботу раніше 6-ї години та завершує пізніше 23-ї години.
Також необхідно зазначити, що є ряд напрямків, зокрема маршрути № 1,7, 14, 23, 24, де робота автобусів закінчується до 22-ї години відповідно до умов конкурсу та діючих договорів.
Повідомляємо, що згідно з договорами про організацію пасажирських перевезень на міських маршрутах загального користування перевізник зобов’язаний забезпечувати чітке дотримання водіями графіків руху (дотримання інтервалів руху) на маршруті.
З метою приведення реальних умов роботи на автобусних маршрутах до договірних перевізникам міста встановлено термін для усунення порушень – 23.03.2018 року. Після його закінчення графіки руху будуть оприлюднені.
Нагадуємо, що працівниками управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку здійснюється контроль за графіком руху автобусів на маршрутах як з використанням системи GPS-моніторингу, так і з виїздом на місце. За результатами перевірок складається необхідна документація про порушення та накладаються штрафні санкції на перевізників-порушників.
Стосовно процедури підвищення вартості проїзду, звертаємо увагу, що, згідно з пунктом 1.6 наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту», перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг пасажирського автомобільного транспорту, що не залежать від господарської діяльності автомобільного перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш, ніж на 10 %.
У разі настання вище вказаних об’єктивних обставин, керуючись статтею 6 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», суб'єкти господарювання (перевізники) мають право подавати до регуляторного органу (виконавчий комітет Чернігівської міської ради) пропозиції про необхідність підготовки проектів регуляторних актів, а також про необхідність їх перегляду, у тому числі тих, які регулюють вартість проїзду в міському пасажирському транспорті.

Начальник управління О. М. Рижий

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.