облаштування пішоходного переходу в 3-му мікрорайоні Масани (навпроти ТРЦ Базис)

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановні жителі мікрорайону Масани та небайдужі мешканці міста!
Прошу підтримати ініціативу, щодо облаштування пішоходного переходу в р-ні зупинки громадського транспорту "Глібова", а саме між будинком №15 вул. Незалежності та дитячим розважальним центром "Базис" і будинком №49 по вул. Красносільського.
На цій ділянці дороги достатньо інтенсивний рух транспорту - до 30 автомобілів за 1 хвилину та нема жодного пішоходного переходу в межах зупинки громадського транспорту "Глібова", не зважаючи, що дану ділянку дороги дуже часто переходять діти молодшого шкільного віку, водії не зменшують швидкість, що створює небезпеку, в першу чергу, для дітей!!!
Нижче на фотоколажі викладені фотографії та схема даного місця, де червоними лініями помічено запропонований пішохідний перехід.

Шановний Сергію Станіславовичу!

У відповідь на електронну петицію стосовно облаштування пішохідного переходу в районі будинку № 15 по вул. Незалежності, яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку, повідомляємо наступне.
Для облаштування пішохідного переходу на вищезазначеній ділянці необхідно провести пониження бортового каменю, влаштування близько 160 п.м. бордюрного каменю та будівництво близько 210 м2 тротуарного покриття.
Згідно затвердженого переліку об’єктів житлово-комунального господарства, інших об’єктів інфраструктури та природоохоронних заходів на 2018 рік, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету міста Чернігова, на проведення будівництва тротуарного покриття коштів не передбачено.
У зв’язку з тим, що по непарній стороні вул. Незалежності на відрізку від зупинки громадського транспорту «вул. Глібова» до зупинки «вул. Незалежності» відсутнє тротуарне покриття, вважаємо що на даний час облаштування зазначеного пішохідного переходу є недоцільним.
На даний час облаштування нерегульованого пішохідного переходу можливо перед зупинкою громадського транспорту «вул. Глібова», в разі погодження із запропонованим розміщенням просимо звернутися безпосередньо до управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради за адресою: м. Чернігів, вул. Реміснича, 19 , тел. 4-32-56.

Начальник управління житлово-комунального Я. В.Куц
господарства