+ ще 143 громади!

Збереження поділу класу на підгрупи при вивченні англійської,української мов,інформатики.

ОСВІТА

Ми, батьки, звертаємось з проханням зберегти поділ класу на підгрупи при вивченні іноземної, української мов, інформатики на 2018-2019 навчальний рік в школах. Можна стерпіти непофарбовані стіни, підлоги, стару дошку, але економити на якості знань не припустимо!

Шановна Ірино Олексіївно!

Управлінням освіти Чернігівської міської ради розглянуто електронну петицію № 16 П-2 щодо поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у 2018-2019 навчальному році.
Повідомляємо, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується відповідно до Закону України «Про освіту», інших актів законодавства у сфері освіти, укладених в установленому порядку.
Порядок поділу класів на групи при вивченні окремих предметів встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики в сфері освіти, тобто Міністерством освіти і науки України (п. 3 ст. 14 Закону України «Про загальну середню освіту»). Наказом МОН України від 20.02.2002 № 128 «Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах» зі змінами визначено умови та Порядок поділу класів на групи.
У відповідності до зазначеного наказу в закладах загальної середньої освіти здійснюється поділ класів на групи в 2017-2018 та в наступних навчальних роках, за умови, що Міністерством освіти і науки України не буде затверджено змін чи іншого Порядку поділу класів на групи.

Заступник начальника управління-начальник
відділу розвитку загальної середньої, дошкільної і
позашкільної освіти та виховання В. А. Казимір