+ ще 141 громадa!

Штрафування власників собак за неприбирання фекалій

Ежегодно весной после таяния снега становится актуальным вопрос загрязнения города фекалиями собак. Как пешеход, ответственно заявляю: газоны вдоль моего пути на работу с ул. Рокоссовского через ул. Кочерги, Полуботка, Пушкина, Коцюбинского до ул. Горького (Гончей) удобрены испражнениями преданных питомцев. Во дворе между домами на ул. Рокоссовского, 6, 6-А, 8 ситуация такая же, как на приусадебном участке после выгрузки навоза -- на газон невозможно ступить. Уверен во многих других дворах по городу ситуация та же.
Проблема поднималась полтора года назад подобной петицией. Известно о существовании "Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова", о штрафных санкциях от 300 до 1300 грн. в соответствии со статьёй 152 Кодекса Украины об административных правонарушениях, о существовании КП "Муніціпальна варта". Тем не менее, ни разу не наблюдалось не то, что штрафования владельцев собак за загрязнение их животными территории города, но даже каких-то разъяснений и вообще деятельности сотрудников указанного КП. Очевидно, что проблема на сегодняшний день остаётся совершенно нерешённой.
Прошу от властей города не просто ответа на данную петицию, а принятия конкретных действий по решению этой позорной проблемы. Уверен, вопрос быстро решится штрафованием владельцев собак.

Шановний Юрію Івановичу!

На електронну петицію від 23.04.18р. № 22П-2, щодо вирішення питань
забруднення газонів міста екскрементами тварин, повідомляємо наступне.
Рішенням тринадцятої сесії шостого скликання Чернігівської міської ради від 29 вересня 2011 року були затверджені Правила утримання собак та котів у м. Чернігові (далі - Правила). Дані Правила регулюють відносини у сфері поводження з домашніми тваринами, забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану території м. Чернігова.
Пунктом 5.2. Правил утримання собак та котів, дозволяється вигулювати собак на прибудинкових територіях.
Крім того Правилами благоустрою міста Чернігова передбачено, що громадяни - власники тварин зобов’язані не допускати забруднення тваринами тротуарів, газонів, скверів, парків, алей, дитячих майданчиків, а в разі забруднення - прибирати за своєю твариною.
Комунальному підприємству «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради направлено лист про необхідність посилення контролю за дотриманням Правил благоустрою у вище зазначеній частині.
У поточному році сплановано внесення змін до даних Правил, у тому
числі і щодо місць для вигулу та у частині підвищення відповідальності власників тварин.

Заступник начальника управління Є. Дейнеко
житлово-комунального господарства