Урны для мусора

Было замечено, что в городе недостаточное количество урн для мусора. К примеру прогуливаешься по городу и вот нужно что-то выбросить, и тут начинается квест с поиском урны.. Но не все такие люди, кто будет искать урну. К примеру на пешеходном мосту, на Валу (подъем с реч. порта) нет ни одной мусорки. Так же и по всему городу, я считаю, что нужно увеличить кол-во урн. Сделаем наш город чище :)

Шановний Владиславе Олександровичу!

У відповідь на Вашу електронну петицію стосовно встановлення урн для сміття на вулицях м. Чернігова повідомляємо, що на всіх зупинках громадського транспорту в місті встановлені урни для сміття - 295 шт., в парках, скверах та зелених зонах міста - 372 шт. які відповідають Державним будівельним нормам України Б.2.2-5:2011 та „Правилам благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова”, затверджених рішенням Чернігівської міської ради від 29.07.2011 року.
Крім того комунальним підприємством «АТП-2528» Чернігівської міської ради до кінця місяця поточного року планується встановити 15 урн для сміття:
- просп. Миру від вул. Бєлінського до вул. Чорновола;
- просп. Перемоги від п’яти кутів до залізничного вокзалу;
- на перехресті вул. Кирпоноса та вул. Коцюбинського;
- на перехресті вул. Г. Полуботка та вул. П’ятницька;
- по вул. Шевченка біля Красного мосту;
- на перехресті вул. Шевченка та вул. Мстиславська;
- на перехресті вул. Шевченка та вул. Пушкіна;
- по вул. Підвальна.
Враховуючи, те що на даний час в місті виконуються роботи з капітального ремонту тротуарів вулиць, розглядатиметься можливість додаткового встановлення урн для сміття в місця проведення ремонтних робіт.
Встановлення урн на пішохідному мосту через р. Десна вважаємо не доцільним оскільки відсутня технічна можливість заїзду на міст спецтехніки для вивезення сміття з даних урн, також є вірогідність потрапляння сміття до річки.
Також інформуємо, що згідно з пунктом 2.14 вищевказаних правил, а саме юридичні особи та фізичні особи-підприємці зобов’язані встановлювати вогнестійкі урни біля входу (ззовні) в адміністративні, побутові, навчальні, торгові та інші будівлі і споруди, а також біля малих архітектурних форм.
Контролюючу функцію з вищевказаного питання в місті Чернігові виконує комунальне підприємство „Муніципальна варта” Чернігівської міської ради.

Заступник начальника управління
житлово-комунального господарства