Поновлення учбового процесу у будівлі школи № 10

ОСВІТА

Звертаємось до мера з вимогою задіяти усі сили та вплив для поновлення учбового процесу у стінах будівлі ЗОШ № 10; зробити основний необхідний обсяг ремонтних робіт, щоб будівля була придатна для перебування учнів та педколективу; розпочати навчальний процес не пізніше 01.09.2018р. Надати гарантії на 31 засіданні міської ради перед широким загалом, що саме 01.09.2018р. діти увійдуть до стін рідної школи.

Шановна Вікторіє Миколаївно!
Управлінням освіти Чернігівської міської ради Ваша електронна петиція щодо ситуації, яка слалася з Чернігівською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №10 Чернігівської міської ради Чернігівської області, уважно розглянута.
Отримані наприкінці 2017 року результати технічного висновку Чернігівського філіалу ДП Державного науково-дослідного та проектно- вишукувального інституту НДІ проект реконструкція Чернігівцивільпроектреконструкція засвідчили, що утворена тріщина між основною будівлею закладу освіти та двоповерховою прибудовою, у якій розміщуються вбиральні, є небезпечною для життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, а тому подальша експлуатація будівлі за цільовим призначенням у такому стані неможлива.
На вимогу батьківської громадськості закладу освіти, управлінням освіти міської ради у Державному підприємстві «Чернігівський експертно-технічний центр Держпраці» було замовлено повторну експертизу щодо технічного стану будівлі. Висновок експертів підтвердив результати отриманого попереднього технічного звіту та засвідчив, що технічний стан прибудови приймається як аварійний, до закінчення проведення ремонтно-відновлювальних робіт експлуатація прибудови неможлива.
Не погодившись зі змістом і цього документу, один із представників батьківського комітету замовив власне експертне дослідження. Однак, замовлений у консалтинговій фірмі «Апстрім-Експерт» висновок експерта, про який Ви зазначаєте у своєму зверненні, за своїм змістом фактично є рецензію на технічний звіт та технічний висновок, але не скасовує їх. Відповідно до підпункту 6 пункту 2 розділу III Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України 26.12.2017 № 1669, Міністерство освіти і науки Автономної республіки Крим, департаменти (управління) освіти і науки обласних, районних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, управління освітою органів місцевого самоврядування тимчасово призупиняють або забороняють освітній процес у закладах освіти, а також роботи в небезпечних для життя і здоров'я умовах.
Управлінням освіти Чернігівської міської ради як органом місцевого самоврядування, який уповноважений на реалізацію державної політики у галузі освіти на території міста Чернігова, було прийнято рішення про тимчасове призупинення освітньої діяльності Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Чернігівської міської ради Чернігівської області у приміщенні за адресою м. Чернігів, вул. Попудренка, 33.
З метою збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу та працівників закладу, забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов для навчання освітню діяльність Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Чернігівської міської ради Чернігівської області з 24.01.2018 року було організовано у приміщенні Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Чернігівської міської ради Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 35).
Для створення комфортних умов для навчання дітей, за рахунок коштів міського бюджету у приміщенні закладу загальної середньої освіти №6 було виконано поточний ремонт навчальних кабінетів, із дотриманням вимог для навчання дітей з особливими освітніми потребами.
На сьогодні, діти успішно адаптувалися до нового освітнього середовища, кожен клас має окремий навчальний кабінет, адміністраціям закладів освіти вдало узгоджено розклади навчальних занять.
Після спільного обговорення змісту завдання на проектування, 04.05.2018 року спеціалістами управління освіти узгоджений варіант було передано до обраної батьківським комітетом проектної організації - ПП фірма «АРХБУДСЕРВІС».
29.05.2018 року між управлінням капітального будівництва міської ради та ПП фірма «АРХБУДСЕРВІС» було підписано договір на виготовлення проектної документації на суму 150 тис. грн..
Після виготовлення проектної документації, проведення комплексної експертизи, буде визначено вартість відновлюваних робіт. Питання щодо виділення бюджетних коштів на виконання робіт розглядатиметься депутатами міської ради на відповідному засіданні.
Ситуація, яка склалася зі станом будівлі закладу загальної середньої освіти №10, перебуває на постійному контролі в управлінні освіти Чернігівської міської ради та виконавчому комітеті Чернігівської міської ради.

Начальник управління В. О. Білогура

Петицію підписали 261 особа з 250 необхідних.