+ ще 153 громади!

Отремонтировать тормоза на всех 27 маршрутках

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу отремонтировать тормоза на всех 27 маршрутках, так как не один другой транспорт не тормозит с такими звуками (писком, скрежит...) как этот маршрут. Те жители города, что живут над дорогой постоянно слышат эти звуки и это порядком уже нервирует. Не один другой транспорт так не раздражает, как этот...
Прошу принять меры

Шановна Катерина Володимирівна!

Питання підвищеного рівня шуму на автобусах міського автобусного маршруту №27 (перевізник ПрАТ «Таксосервіс») підняте у Вашій електронній петиції вже неодноразово піднімалося мешканцями міста Чернігова.
Спеціалістами Управління, в межах повноважень, проведено ретельне вивчення ситуації, яка склалася. Встановлено, що технічний стан автобусів ЗАЗ I-VAN (вітчизняного виробництва), які були закуплені перевізником ПрАТ «Таксосервіс» для обслуговування міського автобусного маршруту № 27 «Олександрівна - Лікеро-горілчаний завод» відповідає вимогам стандартів, правилам технічної експлуатації, інструкції підприємства-виробника, про що свідчать проходження періодичного обов’язкового технічного контролю з видачею відповідного протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу.
Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради щиро розділяє стурбування громади некомфортними умовами експлуатації рухомого складу на міському автобусному маршруті № 27 і регулярно рекомендує перевізнику вишукати можливість придбання фрикційних накладок з іншими якісними параметрами. При цьому, думка Управління має рекомендаційний характер і хоча співпадає з думкою перевізника, але на превеликий жаль ні Управління ні ПАТ «Таксосервіс» не може впливати на технічні характеристики авто деталей, які затверджені Державними стандартами України для використання у вітчизняній автомобільній промисловості та в даний час застосовуються по всій території України на автобусах цієї моделі.
Справність гальмівної системи не передбачає критерії комфортності в процесі використання, а визначається іншими показниками, зокрема, ефективністю гальмування під час дорожніх випробувань робочої гальмівної
системи, що регулярно перевіряється спеціальним технічним персоналом.
Відповідно до законодавства забороняється експлуатація транспортних засобів, якщо змінено конструкцію гальмівних систем. Фрикційні накладки гальмівних колодок, які підприємство закуповує у постачальників запчастин, відповідають інструкціям заводу-виробника.

Начальник управління транспорту, О. М. Рижий
транспортної інфраструктури та