Принять меры к собаководам, загрязняющим наше жизненное пространство продуктами жизнедеятельности своих питомцев.

ЕКОЛОГІЯ

Должны ли мы мириться с тем, что эти любители животных, по утрам раскладывают нам во дворах (причем не своих а соседних), детских площадках, на тротуарах и газонах дерьмо своих собачек? Чтоб наши дети находили это в песочнице, в траве, чтоб мы пачкали свою обувь, чтоб мы просто даже наблюдали ЭТО вокруг ?....
Полиции и муниципальной варте вменить в обязанность проверять каждого, выгуливающего собаку на имеющиеся у него специальный пакет и рукавицы. За отсутствие - штраф по нарастающей ... за факт когда собака нагадила и хозяин не убрал - штраф в 20 кратном размере и по нарастающей за рецидивы.

На електронну петицію від 07.08.18р. № 40П-2, щодо прибирання власниками екскрементів за своєю собакою під час вигулу та притягнення до відповідальності у разі недотримання даного правила, повідомляємо наступне.
Рішенням тринадцятої сесії шостого скликання Чернігівської міської ради від 29 вересня 2011 року були затверджені Правила утримання собак та котів у м. Чернігові. Правила утримання собак та котів у м. Чернігові регулюють відносини у сфері поводження з домашніми тваринами, забезпечення відповідного санітарного, екологічного та епізоотичного стану території м.Чернігова. Так у пункті 5.7. Правил утримання собак та котів у м. Чернігові визначено обов’язок власників тварин прибирати екскременти за своїми тваринами в під'їздах багатоквартирних будинків, сходах, ліфтах та інших місцях загального користування.
Крім того відповідно пункту 8.2. Правил благоустрою міста Чернігова власники тварин зобов’язані не допускати забруднення тваринами тротуарів, газонів, скверів, парків, алей, дитячих майданчиків, а в разі забруднення - прибирати за своєю твариною.
За порушення Правил благоустрою та Правил утримання собак та котів Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.
Функції контролю за дотриманням вищезазначених правил у місті Чернігові виконує комунальне підприємство «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.

Начальник управління Я. В. Куц