Валлидаторы в маршрутки

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Установить валлидаторы в маршрутки, для контроля потока пасажиров и денежных средств. Во ходе анализа этих данных, можно понять целесообразность запросов перевозчиков о поднятии цены и корректировка количества транспорта на маршруте.

Електронну петицію за Вашим авторством, щодо встановлення валідаторів у автобусах, які працюють на міських маршрутах загального користування. розглянуто і надаємо наступну інформацію.
На даний час в місті впроваджено систему GPS-моніторингу на міському пасажирському транспорті, яка вже ефективно працює. Влітку 2017 року завершився процес обладнання автобусів біля 400 GPS-трекерами, які підключені до програми «.DOZOR». За допомогою системи GPS-моніторингу рухомого складу пасажири мають можливість отримувати інформацію про місце знаходження транспортних засобів та час прибуття на зупинку зі своїх смартфонів або стаціонарних комп'ютерів. Також це дозволяє більш ефективно контролювати дії перевізників :цодо випуску кількості транспортних засобів на маршрутах громадського транспорту з подальшою можливою їх корекцією. Використання системи GPS-моніторингу програми «DOZOR» Maє бути необхідним попереднім етапом для подальшого впровадження, відпрацювання та удосконалення електронного квитка на громадському транспорті та відігравати важливу складову для цього роль.
За допомогою електронного квитка, що виступає лише інструментом у, так би мовити, трикутнику «пасажир - перевізник - міська влада»,
взаємовідносини цих сторін мають перейти на новий, вищий, більш цивілізований рівень розрахунку за приїзд у громадському транспорті. Наразі в Чернігові, що використовує своє право, як і кожне будь-яке місто, обирати свою модель впровадження е-квитка, проведено конкурс на його впровадження і розпочато необхідні для цього роботи. Процес проводиться з максимальною ефективністю для всіх зацікавлених сторін, так було організовано публічний захід із залученням провідних експертів у сфері запровадження е-квитка. ,
Серед інших позитивних сторін очікується також, що система е-квитка дозволить вивести з обігу «живі гроші». Завдяки електронному квитку можна буде зробити прозорим, як перевезення всіх пасажирів у місті, так і перевезення їх окремих пільгових категорій. Одночасно це має нарешті показати й достовірну інформацію про паеажироиотік у громадському транспорті.
Разом з тим важливими залишаються умови (сподівання), щоб у тролейбусах і автобусах працювала єдина система е-квитка, тому що різні варіанти оплати можуть провокувати нездорові маніпуляції з грошима.
Для впровадження е-квитка на рухомому складі громадського транспорту в місті Чернігові, як відомо, було обрано електротранспорт КП «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської рада, яке у жовтні поточного року планує, як забезпечити всі транспорті засоби валідаторами при розрахунках за проїзд пасажирів е-квитком, так і максимально залучити мешканців міста до нової, більш прогресивної форми обслуговування у громадському транспорті.
Після первинної апробації та успішного застосування зазначеного вище електронного квитки за допомогою валідаторів на рухомому складі електротранспорту КП «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради його впровадження буде продовжено і на автобусах інших перевізників, що обслуговують мережу маршрутів міського пасажирського транспорту загального користування.