+ ще 161 громадa!

Провести новий конкурс на маршрут №25

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

В січні 2017 року відбувся конкурс на абсолютно всі маршрути міста Чернігова. З новим договором. Але разом з цим було вирішено також провести деяку оптимізацію маршрутів — об’єднати 31 та 25 маршрути. Але, якщо раніше по цим двом маршрутам працювали Рути, то з оптимізацією на маршруті мають працювати виключно автобуси середньої і великої місткості (понад 35 місць). Це було умовою конкурсу та головною ідеєю об’єднання двох маршрутів.
Пройшло 2 роки. Вщент переповнені маршрутки, нечіткий графік роботи та відсутність автобусів середньої місткості на маршруті. На маршруті працює 13 переважно Рут із 20 необхідних автобусів середньої місткості.

В зв'язку з цим, маємо дві вимоги:
— провести новий конкурс на маршрут №25 з чіткими вимогами щодо автобусів середньої або великої місткості. Адже чинний перевізник за 2 роки не зміг продемонструвати якісну роботу громадського транспорту.
— продовжити маршрут №39 до вул. Дніпровська. А перед цим скликати Транспорту раду та узгодити це питання на публічному обговоренні.

Окрім цього, пропонуємо скористатись послугами маршруту №25 очільникам міста та профільним керівникам. Бажано в часи-пік.

Шановна Тетяно Олександрівно!

Електронну петицію за Вашим авторством, щодо роботи автобусного маршруту № 25, продовження автобусного маршруту № 39 до вулиці Дніпровської, за дорученням, уважно розглянуто і надаємо наступну інформацію.
Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 28 вересня 2016 року № 419 затверджено мережу міських автобусних маршрутів загального користування, до якої увійшов і автобусний маршрут № 25 «Вул. Захисників України - Хімволокно». Управлінням транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради свого часу було оголошено та 23 грудня 2016 року проведено конкурс з перевезення пасажирів на маршруті № 25, за результатами чого визначено перевізника ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс», з яким було укладено відповідний договір про організацію пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування № 25 «Вул. Захисників України - Хімволокно» від 25 січня 2017 року № 23 (далі - Договір). За вказаним Договором перевізнику надається право з 10 січня 2017 року до 9 січня 2022 року на перевезення пасажирів на маршруті № 25. Так, за умовами Договору на даному маршруті мають щоденно працювати 14 автобусів класу І, II пасажиромісткістю 40 осіб, що з 6-ї год. до 22-ї год. з інтервалом 8 хв. здійснюватимуть пасажирські перевезення.
Разом з тим, уже з перших днів дії нової маршрутної мережі управлінням проводиться моніторинг пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах, на яких після проведених конкурсів перевізники розпочали роботу за новими укладеними договорами. За результатами обстеження пасажиропотоку на маршруті № 25 в районі вулиць Гагаріна, Дніпровської, Попова, з метою безперебійного забезпечення населення мікрорайону «Шерстянка» транспортними послугами, управління ініціювало внесення змін до Договору.
З перевізником ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс» було укладено додаткову угоду № 1 від 25 січня 2017 року до діючого Договору, за якою на цьому маршруті мають працювати 20 транспортних засобів пасажиромісткістю понад 35 осіб з інтервалом 6-10 хв.
За інформацією перевізника ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс» на підприємстві склалась напружена ситуація, як з рухомим складом, що експлуатується на міських автобусних маршрутах, так і з обслуговуючим персоналом на транспорті, особливо, з водіями транспортних засобів, нагальна потреба яких наразі сягає за 50 чоловік.
Продовження міського автобусного маршруту № 39 до вулиці Дніпровської із збереженням існуючого інтервалу руху між автобусами потягне за собою, як наслідок, необхідність введення в експлуатацію відповідних додаткових транспортних засобів, що на даний час у комунальному підприємстві «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради, у достатній кількості, на жаль, відсутні,
Втім, управлінням транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради спільно з перевізником Дії «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс» і надалі проводитиметься моніторинг пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті № 25 «Вул. Захисників України - Хімволокно». Також працівниками управління одночасно здійснюється обстеження пасажиропотоку на зазначеному напрямку по вулицях Дніпровська, Попова, Ціолковського до мікрорайону «Шерстянка». Після проведення вказаних заходів та ураховуючи пропозиції, викладені в електронній петиції, питання щодо продовження міського автобусного маршруту №39 «Олександрівка — вул. Старобілоуська» до вул. Дніпровської планується вносити до розгляду на черговому засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова (Транспортна рада), де й має прийматись рішення по зазначеному питанню.
Свої запитання, зауваження та пропозиції щодо поліпшення надання послуг пасажирського транспорту громадяни можуть надавати до перевізників, які обслуговують мережу міських маршрутів загального користування, або до управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради за телефонами: 675-013, 675-373 (також на адресу e-mail: transport@chenigiv-rada.gov.ua). Контактні телефони перевізників для зв’язку з громадськістю розміщені в салонах транспортних засобів, що працюють на маршрутах міста. (Для підвищення ефективності вжиття заходів, розгляду конкретних фактів порушень з боку працівників перевізника на пасажирському транспорті, просимо у зверненні разом з номером маршруту міського пасажирського транспорту і датою (день тижня, час і місце), також вказувати повний державний номер транспортного засобу.)

Начальник управління транспорту, транспортної О.М. Рижий
інфраструктури та зв’язку

Петицію підписали 301 особа з 250 необхідних.