Висадити ялинку замість постамента

Висадити живу, велику (дорослу) ялинку замість постамента Леніна. Щоб у майбутньому її наряджати до Новорічних свят.

Шановний Артеме Вячеславовичу!

У відповідь на Вашу електронну петицію стосовно висадки ялинки на місці пам’ятника Леніна, яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку за інформацією наданою управлінням архітектури та містобудування Чернігівської міської ради повідомляємо, що рішенням Чернігівської міської ради від 16 лютого 2015 року «Про найменування площі міста» (48 сесія 6 скликання) площу на перехресті проспектів Миру та Перемоги найменовано площею Героїв Небесної Сотні.
29 липня 2016 року відбулись громадські слухання членів територіальної громади на тему: «Спорудження меморіалу Захисникам України і Героям Небесної Сотні та затвердження проекту реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького». Ураховуючи рішення № 1 та № 2 цих громадських слухань Чернігівська міська рада своїм рішенням від 11 серпня 2016 року № 10/УІІ-27 «Про визначення місця розташування та найменування меморіалу» визначила місцем розташування меморіалу пам’яті Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО площу Героїв Небесної Сотні та прилеглу до неї територію, а також найменувала цей меморіал - Меморіал Захисникам України.
Керуючись вказаним рішенням міської ради виконавчий комітет міської ради своїм рішенням від 19.01.2017 № 29 оголосив з 30 січня по 31 березня 2017 року включно відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України. Рішенням журі цього конкурсу були визначені проекти - переможці конкурсу.
Враховуючи рекомендації журі конкурсу від 26 травня 2017 року щодо відмови від подальшої реалізації в м. Чернігові проектної пропозиції, яка отримала першу премію цього конкурсу, рішенням виконавчого комітету міської ради від 6 червня 2017 року № 251 із змінами та доповненнями (від 02.08.2017 № 350, від 30.08.2017 № 396) був оголошений повторний відкритий архітектурний конкурс на крашу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України.
У терміни, визначені Положенням про проведення повторноговідкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України (з 16 червня 2017 року по 09 лютого 2018 року включно), до управління архітектури та містобудування міської ради було подано 18 (вісімнадцять) конкурсних пропозицій, 3 (три) з яких були забрані учасниками конкурсу, які відмовились від участі в ньому.
Рішенням журі повторного відкритого архітектурного конкурсу на крашу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України від 22 лютого 2018 року було вирішило не присуджувати жодній проектній пропозиції, допущеній до участі у цьому конкурсі, першої премії.
Таким чином, переможець цього конкурсу не був визначений у зв’язку з тим, що зазначеним Положенням про проведення повторного відкритого архітектурного конкурсу передбачалося присудження лише першої премії.
На цей час вказані вище рішення громадських слухань та Чернігівської міської ради є чинними.
Таким чином, Ваша пропозиція щодо висадки ялинки на місці пам’ятника Леніна протирічить цим рішенням громадських слухань та Чернігівської міської ради.

Заступник начальник управління Є. В. Дейнеко
житлово-комунального господарства

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.