Продовження тройлебусу 11 до Сіренянки

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У зв'язку з значним підвищенням проїзду в тройлебусах до 5грн та сполученням двух великих р-н Масани та р-н Бобровиці зробити кінцеву зупинку "Сіверянка".Так як з р-н Масани до швейної фабрики Сіверянка немає жодного автобусу чи тройлебусу, пасажири змушені роботи пересадки чекаючи іншого транспорту.

Шановна Ірина Володимирівна!

Електронну петицію стосовно продовження тролейбусного маршруту № 11 до зупинки «Сіверянка» уважно розглянуто спільно з комунальним підприємством «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради.
Повідомляємо, що при наявному стані тролейбусної інфраструктури продовження маршруту № 11 «вул. Незалежності - Бобровиця» неможливе з наступних технічних причин.
У зв’язку з тим, що тролейбусний маршрут № 10 було продовжено до кінцевої зупинки «Сіверянка», суттєво збільшилось навантаження на тягову підстанцію № 6, яка обслуговує район Сіверянки та наразі працює на граничній потужності. Додаткове навантаження може призвести до виходу з ладу обладнання підстанції та кабельних ліній.
Звертаємо увагу, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 21 грудня 2018 року № 658 (набуло чинності з 15 січня 2019 року) встановлено «базовий тариф» на послуги з перевезення пасажирів міським електричним транспортом за одну поїздку для комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради у розмірі 5,00 грн. «Базовий тариф» застосовується при розрахунку за проїзд готівковими коштами та безконтактною банківською карткою чи пристроєм з технологією NFC.
При розрахунку за проїзд міським електричним транспортом з використанням електронного квитка встановлено понижуючий коригувальний коефіцієнт до «Базового тарифу» у розмірі 0,79, що становить 3,95 грн. за поїздку.
Також вказаним рішенням з 01 лютого 2019 року встановлено вартість разового проїзду у міському електричному транспорті комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Чернігова (при наявності учнівського квитка) при використанні електронного квитка у розмірі 2,00 грн.
Пасажирам, які часто звертаються до послуг громадського транспорту, рекомендуємо користуватись місячними проїзними квитками, вартість яких регламентовано вказаним рішенням виконавчого комітету та становить:
Громадський – 200 грн.
Студентський – 100 грн.
Учнівський – 50 грн.
Для юридичних осіб – 200 грн.

Начальник управління О. РИЖИЙ