+ ще 181 громадa!

Повернути кінцеву зупинку 25-го маршруту

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановний мер та представники влади в місті Чернігів, поверніть будь-ласка кінцеву зупинку маршруту громадського транспорту №25 на “Хімволокно”. Після скорочення 25-го маршруту до перехрестя вулиці Дмитра Самоквасова та вулиці Ціолковського значній частині людей, що працюють на підприємствах міста, які розташовані в районі вулиці Ціолковського та “Хімволокно” добиратися на роботу стало дуже складно, або просто неможливо.
Нещодавно створений маршрут №41 не може в повній мірі замінити частину маршруту, яку раніше обслуговував 25-й. По-перше було обіцяно, що інтервал руху на 41-ому маршруті буде в межах 10-12 хвилин, а насправді доходить до 30-40 хвилин в часи пік. По-друге кінцева зупинка 41-го знаходиться біля готелю “Україна”, а отже всі люди, яким необхідно їхати далі вимушені пересаджуватись на інший транспорт і відповідно витрачати свій час і зайві гроші. По-третє новий маршрут не повністю дублює 25-й навіть на відрізку готель “Україна” – “Хімволокно” і відповідно не на всіх зупинках цього маршруту пасажири можуть скористатися послугами 41-го маршруту і доїхати до необхідного місця призначення.
Враховуючи вище наведені факти можна зробити висновок, що проведені реформи в сфері громадського транспорту в Чернігові жодним чином не покращили умови пересування для пасажирів, а навпаки в значній мірі погіршились.
Якщо продовжити 25-ий маршрут і повернути кінцеву зупинку на “Хімволокно” , то частину цього маршруту буде дублювати 41-й. На перший погляд це може здаватись недоцільним, проте ці зміни будуть нести радше позитивний характер. Раніше неодноразово піднімалось питання і створювались відповідні петиції на рахунок того, що 25-й маршрут занадто перевантажений і дуже складно добиратися до роботи в часи пік. Для вирішення цього питання автори петицій пропонували змінити перевізника на цьому маршруті, який не справляється зі своїми обов’язками , чи збільшити кількість автобусів. Міська влада у своїх відповідях на петиції щодо 25-го маршруту (які набрали необхідну кількість підписів) пояснювала що не має можливості чи законного права змінювати перевізника, а компанія-перевізник в свою чергу не має фінансових можливостей збільшити кількість автобусів на маршруті. Виходячи з вищесказаного нещодавно введений 41-ий маршрут розвантажить 25-ий, а повернення його кінцевої зупинки на “Хімволокно” дозволить пасажирам безперешкодно добиратись до роботи з різних районів міста.

Шановний Віталій Романович!

Електронну петицію стосовно продовження автобусного маршруту № 25 до зупинки «Хімволокно» уважно розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
До Чернігівської міської ради неодноразово звертались мешканці мікрорайону Шерстянка з проханням забезпечити їх додатковим громадським транспортом.
Підприємство ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс», яке за договором обслуговувало автобусний маршрут № 25 «вул. Захисників України - Хімволокно», не мало можливості додати рухомий склад на маршрут у зв’язку з дефіцитом водіїв. Тому дане питання було винесене на розгляд координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова, на засіданні якої прийняте рекомендаційне рішення створити новий маршрут зі шляхом проходження: Хімволокно - Астра - вул. Ціолковського - вул. Попова - вул. Дніпровська - вул. Гагаріна - вул. Старобілоуська – вул. В. Чорновола - пр. Миру - готель Україна - далі у зворотньому напрямку.
Зазначені зміни до автобусної мережі було надано на розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської ради, який прийняв схвальне рішення. На виконання цього рішення з 1 березня 2019 року розпочав роботу автобусний маршрут № 41 «Готель Україна - Хімволокно», який тимчасово обслуговує комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради. Інтервал руху автобусів у «години пік» складає 10 хв.
На жаль, обмеженість наявних ресурсів рухомого складу та персоналу автотранспортних підприємств не дає можливості збільшити кількість автобусів на маршруті № 25, щоб продовжити шлях проходження без збільшення інтервалу. Тому пропонуємо розглянути альтернативні маршрути, які обслуговують район Хімволокно, зокрема тролейбусні, а також користуватись пересадкою.
Для спрощення процесу пересадки місячний проїзний квиток на тролейбус діє також в автобусах маршруту № 41. Отже, пасажири мають можливість дістатись будь-якого віддаленого району міста, де є тролейбусна мережа, без додаткових витрат.
Інформуємо, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 21 грудня 2018 року № 658 затверджено наступну вартість місячних проїзних квитків:
Громадський – 200 грн.
Студентський – 100 грн.
Учнівський – 50 грн.
Для юридичних осіб – 200 грн. (з 01.04.2019 року – буде становити 240 грн.)
З 20.03.2019 року маршрут № 41замість вул. Ціолковського проходить через вул. Д. Самоквасова та Текстильників.

Начальник управління О. РИЖИЙ

Петицію підписали 282 особи з 250 необхідних.