+ ще 184 громади!

Очищення Стрижня по всій території Чернігова

ЕКОЛОГІЯ

Треба нарешті звернути увагу на екологію ношого любого міста, а саме на річку Стрижень. Для покращення екологічного стану річки треба прибрати все сміття від початку і до кінця. Наприклад: шини, пляшки і тому подібне сміття, також прибрати залишки зрублених дерев та мул із дна ріки. Висадити різні види дерев вздовж неї.
Також встановити камери онлайн відеоспостереження (для того щоб люди не забруднювали Стрижень) і ввести штафи за кожну одиницю сміття викинутого на береги або у Стрижень. Ще встановити лавки для відпочинку і урни для викиду сміття. 2 рази на тиждень висилати людей для прибирання. Треба зробити Стрижень гідністю Чернігова, а не ганьбою. Зробимо це разом ! Думай - те !
Якщо цьго не буде зроблено - центром Чернігова стане болото !

На електронну петицію від 10.06.2019р. № Б-42-П, щодо питань покращення екологічного стану та благоустрою річки Стрижень, повідомляємо наступне.
Річка Стрижень проходить з півночі на південь центральною частиною міста Чернігова. Для поліпшення санітарно-екологічного стану річки протягом останніх років Чернігівською міською радою проведений значний обсяг робіт природоохоронного спрямування. Першочергово, відповідно до вимог Водного та Земельного кодексу України, з урахуванням містобудівної документації, розроблений проект землеустрою щодо встановлення та винесення в натуру прибережної захисної смуги р.Стрижень в межах міста Чернігів. Проведені заходи з розчищення ділянок річки, що значно покращили санітарний та екологічний стан річки та прилеглої території, а завдяки реконструкції гідротехнічних споруд на вул. Береговій, вул. Єськова та вул. Героїв Чорнобиля проводиться регулювання водогосподарської системи (каскад ставків) в межах міста.
З метою запобігання засмічення та влаштування несанкціонованих звалищ відходів на територіях зелених насаджень та водоохоронних зон міста, комунальним підприємством «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради, проводиться постійна роз’яснювальна робота серед населення, щодо передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення розмірів штрафів за порушення Правил благоустрою міста Чернігова в частині недотримання режиму водоохоронних територій міста та засмічення прибережних територій річок та водойм міста.
Програмою поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки зі змінами сплановано фінансування заходів з прибирання водного дзеркала річки Стрижень у сумі 70 тис. грн. (щорічно). Навесні поточного року комунальним підприємством «АТП-2528» Чернігівської міської ради було проведено прибирання річки Стрижень на ділянках: від вул. Шевченка до вул.Коцюбинського; по вул. Береговій; від вул. Київської до вул. Алексійова.
На 2019 рік Програмою поліпшення екологічного стану міста Чернігова сплановано проведення природоохоронного заходу «Екологічне покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми №3 на р.Стрижень у м.Чернігові», спрямованого на розчищення від мулу руслового ставка на р.Стрижень в районі вул. Стрілецької.
Стосовно пропозицій заявника по благоустрою території вздовж русла річки Стрижень: встановленню камер відеоспостереження, лавочок для відпочинку мешканців на березі річки Стрижень та урн для викидання сміття, а також щодо насадження дерев вздовж берегів річки, повідомляємо наступне.
Вищезазначені роботи з благоустрою території у межах прибережної захисної смуги річки Стрижень необхідно проводити відповідно до розробленої, у встановленому чинним законодавством порядку, проектної документації по облаштуванню набережних вздовж берегів річки Стрижень.
Відповідно до рішення сесії міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік» від 29.11.2018 року №36-VII-33 та рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 15 січня 2019 року № 6 «Про затвердження переліків об’єктів житлово-комунального господарства, інших об’єктів інфраструктури та природоохоронних заходів на 2019 рік, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету міста Чернігова», кошти на облаштування набережних вздовж берегів річки Стрижень, не передбачені.

Заступник міського голови А. ЧЕРНЕНКО

Петицію підписали 293 особи з 250 необхідних.