Створення скейт парку

Начасі майже кожна дитина, яка навчилася ходити має пристосування для катання: самокат, скейт, пенні борд, роликові ковзани тощо. Це якщо не говорити про дорослих, які також можуть захоплюватись екстремальним катанням.
Чернігів, напевно, залишається єдиним з обласних центрів, який не має жодного!!! скейт парку.
Діти Чернігова не мають змоги реалізації найпопулярнішого в світі - екстремального катання в максимально безпечних умовах. Вони змушені стрибати зі сходів магазинів або під'їздів, біля проїзних частин, наражаючи на небезпеку себе та створюючи аварійну ситуацію.
Щоб розмістити таку кількість дітей, які бажають виконувати трюки, кожен парк має містити невеликий острівець з пристосуванням для стрибків.
Давайте розпочнемо з малого, хоча б з одного міні скейт парку. Скільки можна зволікати? Наші діти не мають стільки часу чекати, дитинство таке мінливе.
Прошу підтримати всіх, хто виступає за активне дозвілля наших дітей!

Шановна Надія Юріївна!

У відповідь на Вашу електронну петицію стосовно облаштування на території міста Чернігова майданчику для екстремальних видів дозвілля, а саме: скейт-парку, повідомляємо наступне.
По суті розгляду звернення повідомляємо, що бюджет міста Чернігова на поточний рік затверджено рішенням Чернігівської міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік» № 36/VII-33 від 29.11.2019 року, на підставі чого було затверджено «Перелік об’єктів житлово-комунального господарства, інших об’єктів інфраструктури та природоохоронних заходів на 2019 рік, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету».
На жаль, враховуючи суттєву обмеженість бюджетного фінансування, коштів у міському бюджеті на проведення робіт з облаштування у м. Чернігові скейт-парку в поточному році не передбачено.
Інформуємо, що на замовлення управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради було розроблено перед проектне рішення по об’єкту «Реконструкція території по вул. Шевченка до міського пляжу «Золотий берег» (територія ЦПКтаВ та частини лісопарку «Кордівка») в м. Чернігів».
Метою інвестиційного проекту «Реконструкція та будівництво Центрального парку культури та відпочинку в м. Чернігів» є створення визначного місця як для розваг містян та гостей міста, так і формування сприятливих умов для повноцінного задоволення духовних та естетичних запитів населення, культурного дозвілля і відпочинку, зміцнення здоров’я, розвитку соціальної та творчої активності.
Створення сучасного Центрального парку культури та відпочинку у нашому місті дозволить позитивно вплинути на розвиток туристичної галузі регіону, а також підвищити якість життя населення та ступінь задоволеності населення рівнем життя.
Проект реконструкції та будівництва центрального парку культури та відпочинку в м. Чернігів передбачає значні інвестиції – 1941149 тис. грн.
Крім того, в процесі реалізації інвестиційного проекту передбачаються значні роботи по благоустрою території ЦПКтаВ.
Зазначеним вище проектом передбачено облаштування на території Центрального парку культури та відпочинку сучасного скейт-парку для екстремальних видів дозвілля містян та гостей міста. Таким чином, облаштування скейт-парку деінде на території міста наразі є недоцільним.
Роботи по реконструкції Центрального парку культури та відпочинку в частині благоустрою території планується виконати за кошти міського бюджету, облаштування атракціонів, тощо – за рахунок залучених коштів бізнесу, решта, у разі необхідності – за рахунок кредитних коштів.
Враховуючи вищевикладене, питання облаштування скейт-парку на території ЦПКтаВ доцільно вирішувати виключно за умови реалізації проекту реконструкції та залучення для даних цілей відповідного інвестування із сфери бізнесу.

Заступник міського голови А. ЧЕРНЕНКО