+ ще 184 громади!

Зберегти лісопарк на Масанах

ЕКОЛОГІЯ

В мікрорайоні Масани є мальовничий лісопарк який знаходиться між 2 будівельними майданчиками ЖК "Європейський двір" та ЖК "Масанівський". Останнім часом цей лісопарк нещадно знищується, можливо - жуком короїдом. Вже знищено більше 40 сосен. Уповноважені органи державної влади на даний час на цю ситуацію ніяк не відреагували. З метою збереження зеленої зони мікрорайону пропоную:
1. Уповноваженим органам взяти під контроль цілісність даного лісопарку.
2. Вжити негайних заходів щодо боротьби з шкідниками які знищують дерева.
3. Провести випилювання пошкоджених хвойних дерев (під час буревію вони всеодно будуть падати, що створить аварійну небезпеку) та одразу на їх місце висадити нові дерева.
4. Вжити заходів щодо недопущення зменшення, компаніями-забудовниками, які ведуть будівництво впритул до зелених насаджень, площі даного лісопарку.
5. Створити в цьому лісопарку сквер відпочинку, в якому розмістити спортмайданчик, дитячий майданчик, альтанки, додатково висадити нові дерева та кущі.

Шановний Сергій Станіславович!

У відповідь на Вашу електронну петицію, яка набрала відповідно до п. 8 ст. 511 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку, стосовно створення та облаштування скверу відпочинку в мікрорайоні «Масани», повідомляємо наступне.
Забудова вказаної території ведеться відповідно до Детального плану території третього мікрорайону житлового району «Масани», затвердженого рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 20 січня 2014 року.
На даний час в межах третього мікрорайону існують дві окремі земельні ділянки орієнтовною площею 1,39га та 1,68га, які зайняті зеленими насадженнями. Основна деревинна порода у складі зелених насаджень - сосна.
Згідно з Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 року № 1045, видалення аварійних дерев та обрізка гілок дерев здійснюється після отримання дозвільного документа, виданого в установленому законом порядку.
Для отримання зазначених дозвільних документів до голови комісії з обстеження зелених насаджень, яка діє при комунальному підприємстві «Зеленбуд» Чернігівської міської ради, направлено листа щодо проведення обстеження зелених насаджень по вул. Любецька (біля будівельного майданчика ЖК «Європейський двір») та, у разі необхідності, видати дозвільні документи на виконання робіт з їх видалення.
Роботи з видалення будуть виконані КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради в порядку черговості відповідно до отриманих дозвільних документів.
З метою вжиття заходів захисту зелених насаджень від шкідників та хвороб на зазначеній території найближчим часом буде проведений моніторинг їх стану та визначений комплекс інтегрованих методів з їх захисту.
Щодо створення на зазначеній території скверу відпочинку з розміщенням спортивного та дитячого майданчиків, альтанки, тощо, то повідомляємо, що відповідно до рішення сесії міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік» від 29.11.2018 року №36-УП-33 та рішення виконавчого комітету «Про затвердження переліків об’єктів житлово-комунального господарства та природоохоронних заходів на 2019 рік, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету міста Чернігова» від 15.01.2019 року №6 зі змінами, кошти на будівництво скверу відпочинку не передбачені.
Разом з цим зазначаємо, що мешканці м. Чернігова мають можливість вирішувати проблеми, які найбільш їх хвилюють, шляхом реалізації самостійно розроблених проектів, в рамках Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у місті Чернігові на 2016-2020 роки (далі - Програма). Докладніше з Програмою можливо ознайомитися на офіційному сайті Чернігівської міської ради за посиланням: http://www.chernigiv-rada.gov.ua/info/12166.
Також, повідомляємо, що замовником будівництва навколо вказаної території являється комунальне підприємство «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради, яке отримало межуючи земельні ділянки в постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Заступник міського голови О. АТРОЩЕНКО

Петицію підписали 274 особи з 250 необхідних.