Встановити капище Перуну як історичну пам’ятку дохристиянської Русі

ІНШІ

Встановити капище дохристиянському Богу Перуну, як пам’ятку історії міста, яка буде цікава як мешканцям міста так і гостям та туристам. Місцем встановлення логічно вибрати Вал або Болдину гору.
Пам’ятка нагадувала б людям, що історія міста починається набагато раніше християнської доби. Що до християнської доби на цих територіях жили щасливі радісні люди, і рідна віра в значній мірі допомагала їм зберігати найрозвиненішу форму демократії (не було князів та панів, не було рабства), де важливі питання вирішувались на загальних зборах, а землі і природні багатства вважались власністю громади. Також віра спонукала дбайливо відноситись до навколишнього середовища, природи та здоров’я, зберігала на високому рівні духовність, культуру та формувала у людини відповідальність за власне життя та вчинки. Рідна віра формувалась на протязі тисячоліть нашими рідними пращурами на нашій рідній землі і набагато більш точно відповідала духовним та культурним потребам місцевих народів. І, можливо, якби ми її вберегли, то останнє тисячоліття української історії було б набагато успішнішим.

Дата створення:

Станом на 20 вересня петицію підписали 59 осіб з 250 необхідних.