Прекратить работу в черте города игровых заведений в "Космолот" Мегалот" Спортлото" и других им подобных

Запретить работу круглосуточных игровых заведений типа "Космолот" Мегалот" "Спортлото" и других им подобных в черте города.

Шановний Дмитро Петрович!

Згідно ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Статтею 3 Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні” передбачено: “До суб'єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат ...
Застосування фінансових санкцій, зазначених у частині першій цієї статті, здійснюється за рішенням суду, ухваленим за позовом органів міліції та/або органів доходів і зборів.”
Таким чином, боротьба з незаконним функціонуванням закладів з ознаками грального бізнесу — повноваження органів Національної поліції та Державної фіскальної служби.
27 серпня 2019 року на розширеній нараді із керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради Чернігівський міський голова Владистав Атрошенко закликав міський відділ поліції вживати заходів щодо незаконного грального бізнесу.
Крім того, муніципальна варта виступила співрозробником нової редакції Правил благоустрою міста Чернігова, до якої включена норма про необхідність погодження цілодобового режиму роботи (з 22-00 до 8-00 години) з виконавчим комітетом Чернігівської міської ради. В разі відсутності такого погодження, або його порушення, муніципальна варта отримує право на складання адміністративних матеріалів за ст. 152 КУпАП з подальшим направленням матеріалів до адмінкомісії для прийняття рішення про застосування фінансових санкцій. Прийняття нової редакції Правил благоустрою міста Чернігова планується в жовтні 2019 року.

Заступник міського голови О. ЛОМАКО

Петицію підписали 291 особа з 250 необхідних.