Створення скульптурної композиції на місці знесеного пам’ятника В. Лєніну

Чернігів – місто з давньою історією. Наше місто відоме старовинними пам'ятками архітектури, які приваблюють туристів, проте сучасних пам'яток, які б могли бути окрасою Чернігова не так вже й багато. Водночас після декомунізації саме у центрі міста вивільнилася територія після знесення пам'ятника В. Лєніну, яку можна використати для розміщення сучасної, цікавої, оригінальної пам'ятки, що мала б шанси стати візиткою міста. Звучали ідеї щодо розміщення на цьому місці фонтана (чергового), пам'ятників князю Чорному, іншим чернігівським історичним постатям тощо. Не маючи нічого проти Чернігівських фонтанів та діячів минулого, я розумію, що ці ідеї не надто оригінальні і не були підтримані громадою Чернігова.
Суть моєї пропозиції: розмістити сучасну динамічну скульптуру (скульптурну композицію) у вигляді глобуса на місці колишнього розташування пам'ятника В. Лєніну.
Як варіант – це може бути конструкція з нержавіючої сталі на осі, що обертається, і яка збігається з віссю Землі. На поверхні глобуса – схематичне зображення материків з розташованими джерелами вузькоспрямованого світла, що позначають столиці держав. Звичайно, Чернігів теж має бути на цій мапі і виділятися іншим кольором світла.
Це лише один з варіантів. Що буде реалізовано – вирішувати чернігівцям.
До відома: найбільша у світі скульптура у вигляді глобуса знаходиться у Нью-Йоркському Корона-парку і має висоту 42 метри.
P.S.: Москву позначити, але загасити джерело світла, допоки РФ не припинить війну проти України. Про цей факт розповідати кожному туристу, що відвідує Чернігів.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 серпня петицію підписали 22 особи з 250 необхідних.