Створити дієву систему роз'яснювальної роботи і штрафування за спалення сухого листя, трави, бадилля.

ЕКОЛОГІЯ

Щоразу двічі на рік у весняний та осінній період, місто потопає у смердючому, шкідливому, отруйному рукотворному тумані. Попри заборону та заклики медиків, екологів до людей так не вчиняти, несвідомі чернігівці під час прибирання своїх приватних господарств регулярно і вперто палять сухе листя, бадилля, траву.

Пропоную створити постійну спеціальну групу, наприклад з дільничих, муніципальної варти, патрульної поліції, екологічної інспекції. Щоб така група займалася роз'яснювальною роботою з населенням за такою схемою:
- перший візит - пояснення чому так робити з сухим листям не варто, береться підпис у мешканця, що він сповіщений про шкідливість такої практики та розмір штрафу і його прогресію. ця адреса заноситься в електронну базу, журнал тощо.
- якщо за цією адресою помічено спалення листя - виписується штраф.
- повторне спалення листя за тією ж адресою - збільшення штрафу.

Корисно буде долучати аерофотофіксацію, з верху добре видно звідки йде дим.
І створити спеціальний гарячий номер телефону для реагування і виклику такої групи, тими хто не хоче жити і дихати шкідливим димом.

Час покінчити з цією ганебною звичкою отруювати повітря двічі на рік.
Хай бюджет міста наповнюється, а повітря буде чистим на протязі всього року.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 16 вересня петицію підписали 134 особи з 250 необхідних.