Про приведення до ладу п'єдесталу старійшого пам'ятника міста та встановлення на ньому погруддя Василя Хижнякова – найшанованішого чернігівського мера

Влітку 1897 року у Чернігові було встановлено два перші пам'ятники. Обидва вони були знищені у часи революцій, зрештою, до наших днів лишився постамент одного з них. На цьому постаменті до осені 2014 року стояло погруддя Фрунзе.
Оскільки зараз вказаний постамент, спроектований академіком Марфельдом, пустує, створюючи тим самим непривабливий вигляд туристичного центру міста, пропоную провести його реставрацію з встановленням у подальшому погруддя найшанованішому очільнику міста Василю Михайловичу Хижнякову, з ім'ям якого пов'язана поява у Чернігові кінця ХІХ століття багатьох благ цивілізіції, як то водогін, електроосвітлення, бруківка та багато іншого.
Тим самим буде віддано данину шани одному з найзначиміших градоначальників (як це прийнято у багатьох містах Європи) та збережено 120-річну пам'ятку містобудування, не кажучи вже про те, що місто поповниться ще однією локацією на туристичній мапі.

Дата створення:

Станом на 17 червня петицію підписали 97 осіб з 250 необхідних.