Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Реконструювати парк ШЕВЧЕНКА 154 16
Ремонт міжбудинкової дороги від дитячої установи #27 до будинку, що по Проспекту Незалежності, 123 117 6
Відмовитись від створення підземних переходів в місті 111 16
Запретить строительство подземного перехода в районе автовокзала! 109 20
Посадіть ялинку ! 102 6
Захист бездомних собак 101 8
ДОВЕСТИ ДО ЛАДУ СКВЕР ПО ВУЛИЦІ КОРДУБИ 100 16
"НІ" ЗАКУПІВЛЯМ ВЖИВАНИХ ТРОЛЕЙБУСІВ ТА АВТОБУСІВ В ЛІЗІНГ! 81 14
Забезпечити освітлення стадіонів, спортивних і дитячих майданчиків 64 15
Надання футбольного поля жіночій футбольній команді "Буковинська надія" для навчально-тренувального процесу. 61 30
Тема звернення Підписали Залишилось
Реконструювати парк ШЕВЧЕНКА 154 16
Відмовитись від створення підземних переходів в місті 111 16
Запретить строительство подземного перехода в районе автовокзала! 109 20
Посадіть ялинку ! 102 6
Захист бездомних собак 101 8
ДОВЕСТИ ДО ЛАДУ СКВЕР ПО ВУЛИЦІ КОРДУБИ 100 16
"НІ" ЗАКУПІВЛЯМ ВЖИВАНИХ ТРОЛЕЙБУСІВ ТА АВТОБУСІВ В ЛІЗІНГ! 81 14
Забезпечити освітлення стадіонів, спортивних і дитячих майданчиків 64 15
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Про заснування конкурсу "Кращий молодий вчений міста Чернівці" 252 15 березня 9

Станом на 20 березня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Ремонт АБСОЛЮТНО ВСІХ доріг м. Чернівці. Відшкодування збитків автовласникам. ТЕРМІНОВО! РОЗРАХУНКИ ДОДАЮТЬСЯ

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

КАСПРУК ОЛЕКСІЙ ПАВЛОВИЧ

Шановний Євгене Васильовичу!

Електронну петицію № 34 щодо капітального ремонту доріг м.Чернівці, відшкодування збитків автовласникам 14.03.2019р. розглянули фахівці департаменту житлово-комунального господарства міської ради. Вас також було запрошено, однак Ви не з'явилися.
За результатами розгляду інформуємо наступне.
В шляховому господарстві М.Чернівців налічується понад 1113 вулиць та провулків, загальною протяжністю 527,5 км, які побудовані ще за радянських часів, вичерпали свій ресурс і потребують стовідсоткового відновлення дорожнього покриття відповідно до сучасних навантажень та інтенсивності руху.
У зв'язку з нестабільними погодними умовами, починаючи з настанням несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2018-2019р., фактично з 01 листопада 2018 року до 01 лютого 2019 року за даними Гідрометеоцентру Чернівецької області кількість опадів зі снігом була 67 діб, перехід середньодобової температури повітря через 0 °С становив 60 діб.
Внаслідок частих коливань температури повітря, коли при плюсовій температурі повітря в день, волога, що накопичується в порах, тріщинах та навіть незначних вибоїнах, при пониженні температури повітря вночі, сприяє прогресуванню руйнацій покриття дорожнього одягу.
Сукупність всіх цих факторів спровокувало до процесу стрімкого розвитку ямковості на вулицях м. Чернівці.
Особливо ямковість прогресує на старих ділянках, які капітально не ремонтувалися через брак коштів останніми десятиліттями (20 - 50 років). Через недофінансування, обсяги руйнування автомобільних доріг, а це особливо зимовий період, постійно зростають. Збільшення інтенсивності дорожнього руху та навантаження на дороги призводить до зношення дорожнього покриття.
Узимку погодні умови дозволяють виконувати лише аварійні роботи: холодною асфальтобетонною сумішшю, засипати глибокі ями асфальтобетонним боєм та ліквідацію вибоїн асфальтобетонного покриття в зимовий період пересувним спецобладнанням для приготування асфальтобетонної суміші.
Капітальний ремонт доріг у місті проводиться відповідно до Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях на 2017-2020 роки «Комфортне місто», затвердженої рішенням Чернівецької міської ради VII скликання від 13.03.2017р. № 627 (зі змінами).
У 2018 році на капітальний ремонт доріг міста, освоєно кошти в сумі 65 922 324 грн., на міжбудинкові проїзди - 9 587 940 грн.
На 2019 рік потреба в коштах на капітальний ремонт доріг складає 473 670 000,00 грн., на даний час виділено - 63 974 882,00 грн.
На жаль, ні технічно ні фінансово вирішити одночасно питання ремонту доріг та міжбудинкових проїздів в мікрорайонах з багатоповерховою забудовою немає можливості. Тому відмовитися від проведення поточного (ямкового) ремонту недоцільно, оскільки це аварійна ліквідація ямковості для забезпечення проїзду на дорогах (крайні заходи).
В цьому році при наявності фінансування планується завершити капітальний ремонт просп. Незалежності від вул. Героїв Майдану до вул. Головної, вул. Героїв Майдану від вул. О.Щербанюка до просп. Незалежності та розпочати ремонт вул. Руської від вул. П.Сагайдачного до вул. Січових Стрільців.
Одночасно повідомляємо, що відшкодування збитків автовласникам здійснюється в порядку, передбаченому чинним законодавством.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено підготувати відповідний проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні ради.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

Станом на 20 березня надано відповідь на 293 петиції Переглянути