+ ще 161 громадa!

Пам'ятник воїнам прикордонникам усіх поколінь.

Зважаючи на те, що Чернівецька область є прикордонною областтю нашої держави та має багату військово-історичну спадщину, яка ґрунтується на захисті кордону нашої Батьківщини, пропоную вшанувати пам'ять захисників і охоронців кордону та встановити їм пам'ятник під назвою: "Захисникам кордону усіх поколінь" на вже виділеному місці у парку культури і відпочинку ім.Т.Г. Шевченка.

Шановна Олександро Іванівно!

Вашу петицію №168 щодо встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь розглянуто департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради.
Повідомляємо, що дане питання планується розглянути комісійно під головуванням заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Паскаря О.Є. до 06 липня поточного року.
Про час та дату засідання комісії Вас буде проінформовано додатково.

11.07.2018
Шановна Олександра Іванівна!
Вашу електронну петицію №168 щодо встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь розглянуто 06 липня поточного року комісійно за Вашою участю під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Паскаря О.Є.
Повідомляємо, що рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 25.09.2007р. №701/18 Західному регіональному управлінню Чернівецькому прикордонному загону надано дозвіл на влаштування пам'ятника прикордонникам на земельній ділянці орієнтовною площею 0,002 га на території Центрального парку культури і відпочинку зі сторони входу з вул. О. Гузар.
Відповідно до пункту 3.4. Порядку спорудження (створення) пам'ятників і монументів, затвердженого наказом Державного комітет України з будівництва та архітектури Міністерства культури і мистецтв України від 30.11.2004р. № 231/806, після прийняття місцевими органами виконавчої влади рішення про спорудження (створення) пам'ятників і монументів місцевого значення проводиться конкурс на кращу проектну пропозицію щодо пам'ятника (монумента) у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.99р. № 2137 (2137-99-п) "Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів".
На засіданні комісії з розгляду даної петиції, представниками Західного регіонального управління Чернівецького прикордонного загону було озвучено бажання фінансування витрат, пов'язаних з преміюванням переможців конкурсу.
На виконання протокольного рішення міської ради від 02.02.2017 року №312/21 «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію №168 стосовно встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь на території ЦПКВ ім. Т.Г. Шевченка буде внесено на розгляд міської ради з відповідними рекомендаціями, наданими під час комісійного розгляду.

10.08.2018
Шановна Олександра Іванівна!
Додатково до листа виконавчого комітету Чернівецької міської ради стосовно розгляду електронної петиції №168 щодо встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь повідомляємо, що проект рішення «Про розгляд електронної петиції Рибак О.І. щодо встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь на території ЦПКВ ім. Т.Г. Шевченка» буде винесено на розгляд Чернівецької міської ради, засідання якої відбудеться 30 серпня поточного року.

25.09.2018
Шановна Олександра Іванівна!
Додатково повідомляємо, що електронна петиція № 168 гр. щодо встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь на території ГЦГЖВ ім. Т.Г. Шевченка була розглянута на сесії міської ради, прийнято відповідне рішення, а саме:
-Електронна петиція № 168 гр. щодо встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь на території ГЦГЖВ ім. Т.Г. Шевченка, з врахуванням рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 25.09.2007р. № 701/18, взяти до відома.
- Відділу з охорони культурної спадщини організувати проведення громадських слухань на тему «Встановлення пам'ятника воїнам прикордонникам усіх поколінь на території ЦПКВ ім. Т.Г. Шевченка».

Сканкопія рішення у додатку.