Провести стерилізацію безпритульних тварин в Чернівецькій області, штрафи за викинутих тварин.

ЕКОЛОГІЯ

Упродовж роботи двох років МКП “Притулок для тварин”, ми спостерігаємо за процесом викидання (залишення) тварин на вулицях нашого міста. Дана ситуація не дає чіткого розуміння та контролю за кількістю безпритульних тварин. Це також призводить до постійних скарг від населення. Ситуацію змінити важко, але ми маємо це зробити !
Прошу від міської влади (депутатського корпусу) офіційно звернутись до Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради із ініціативою щодо впровадження програми вакцинації та стерилізації тварин в населених пунктах Чернівецької області шляхом організації роботи стерилізаційних центрів для бездоглядних тварин на території області, об’єднаних територіальних громад, виділення на реалізацію цієї програми необхідних коштів в обласному бюджеті та бюджетах об’єднаних територіальних громад.
Крім того, необхідно ввести посилення адміністративного покарання для осіб, які викидають своїх тварин на вулицю, звернутись з даною пропозицією до Верховної Ради України.
Вкотре закликаю всіх небайдужих до того, щоб спільними зусиллями стати європейським містом у всіх соціальних напрямках, у тому числі - і у сфері гуманного ставлення до тварин!

Шановний Василь Миколайович!
Електронна петиція №205 «Провести стерилізацію безпритульних тварин в Чернівецькій області, штрафи за викинутих тварин», яка набрала 254 голоси, була попередньо розглянута в департаменті житлово-комунального господарства міської ради 31.07.2018р. за участю фахівців департаменту житлово-комунального господарства міської ради у Вашій присутності.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаменту житлово-комунального господарства міської ради спільно з юридичним управлінням міської ради доручено підготувати проект рішення міської ради для розгляду електронної петиції №205 на черговому сесійному засіданні ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

18.10.2018
Шановний Василь Миколайович!
Департаментом житлово-комунального господарства міської ради, підготовлено для розгляду на сесійному засіданні ради в листопаді поточного року, проект рішення «Провести стерилізацію безпритульних тварин у Чернівецькій області, штрафи за викинутих тварин» (петиція № 205).

03.12.2018
Шановний Василь Миколайович!
Додатково повідомляємо, що рішенням 65 сесії Чернівецької міської ради від 29.11.2018 року №1520, Вашу електронну петицію №205 щодо проведення стерилізації безпритульних тварин у Чернівецькій області та штрафи за викинутих тварин, підтримано.