Про відкликання із відпустки і звільнення із займаних посад директора департамента МБК пана Городенського Я.Д., та начальника управління освіти Мартинюка С.В.

ІНШІ

Шановні чернівчани. Дякувати Богу, у нашого рідного міста з‘явився шанс і справді стати кращим. Стати справжньою перлиною Прикарпаття і столицею Буковини, якими бачили наші Чернівці наші предки.
А для цього всім нам разом, спільними зусиллями, потрібно НАВЕСТИ ЛАД в Чернівцях. І починати потрібно з чиновників, чия попередня робота викликає більше запитань ніж позитивних відгуків.
Чи має право чиновник і надалі займати свою посаду, якщо в найвідповідальніший момент для міста і містян, ВОНО йде в відпустку?
Вважаю вкрай непорядним таке рішенням Городенського Я.Д., та Мартинюка С.В.
На моє глибоке переконання, це не конституційне право на відпустку, а САБОТАЖ!
Прошу підтримату цю петицію всіх чернівчан, хто вважає так само.
При розгляді данної петиції на сесії Міської ради, надам додаткові аргументи, якщо цього не достатньо.

Шановний Василю Івановичу!
Повідомляємо.
Відповідно до поданих заяв були підготовлені та зареєстровані розпорядження Чернівецького міського голови від 25.07.2018 р. № 1148-кв «Про надання частин щорічних та додаткових оплачуваних відпусток Городенському Я.Д. - директору департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради» та від 25.07.2018 року № 1155-кв «Про надання частин щорічної та додаткових оплачуваних відпусток Мартинюку С.В. - начальнику управління освіти міської ради».
На період відпустки Городенського Я.Д. обов'язки директора департаменту виконує перший заступник директора, начальник управління капітального будівництва департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Маковійчук В.Д.
На період відпустки Мартинюка С.В. виконання обов'язків начальника упраління покладено на заступника начальника управління, начальника відділу загальної середньої освіти управління освіти міської ради Кузьміну О.Л.
Відповідно до статті 12 Закону України «Про відпустки» відкликання з щорічної відпустки допускається за згодою працівника лише для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків, для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна підприємства з додержанням вимог частини першої цієї статті та в інших випадках, передбачених законодавством.
Враховуючи вище викладене, підстави щодо відкликання з відпусток Городенського Я.Д. - директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради та Мартинюка С.В. - начальника управління освіти міської ради, - відсутні.
Враховуючи вимоги трудового законодавства, застосування
дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення можливо тільки після систематичного порушення ними трудової дисципліни і відповідного застосування двох дисциплінарних стягнень у вигляді догани або у разі надходження від відповідних органів інформації щодо вчинення ними неправомірних дій, наслідком яких стало притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.