+ ще 164 громади!

Заборонити продаж і розпивання спиртних напоїв біля ялинки на новорічні свята.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Давайте не будемо перетворювати різдвяне містечко на генделик-наливайку. Останніми роками там постійно присутні п’яниці і бомжі, через те що там можна випити з кимось. П’яні компанії постійно роблять всілякі дурниці, кидають петарди під ноги, а то і взагалі намагаються підпалити ялинку. Запах шашлику який постійно біля ялинки, не зовсім нагадує різдво.
Ялинка і різдвяне містечко створене в основному для дітей, а з ними останнім часом там страшно ходити.
Прошу створити заборону на продаж алкоголю і розпалювання відкритого вогню для шашлику на території різдвяного містечка.

Шановний Вікторе Петровичу!

Вашу петицію «Заборонити продаж і розпивання спиртних напоїв біля ялинки на новорічні свята», яка була зареєстрована в Чернівецькій міській раді розглянуто.
Листом від 14.12.2018 року №КО-354/0-01/10-е Ви запрошувались на розгляд вищевказаної петиції, який відбувся 17.12.2018 року о 17 годині.
Оскільки Ви не з'явились на розгляд вказаної петиції, то її було розглянуто без Вашої участі.
По суті розгляду повідомляємо наступне:
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 08.11.2016 р. № 699/21 (із змінами від 11.09.2018р. №493/18) затверджено Положенням про конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Чернівцях. Відповідно до умов проведення ярмарку, визначених зазначеним Положенням, торгівлю алкогольними напоями (окрім глінтвейну) заборонено.
З метою запровадження європейських традицій індустрії відпочинку та розваг, створення святкової атмосфери в рамках новорічно-різдвяних свят, враховуючи вимоги Положення, міською радою було оголошено конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку з 19 грудня 2018 року до 20 січня 2019 року на площі Соборній міста Чернівців і рішення конкурсної комісії переможцем обрано ФОП Макавецького В.А.
За умовами конкурсу підприємцю надано право організувати з 19 грудня 2018 року до 20 січня 2019 року новорічно-різдвяний ярмарок, шляхом встановлення малих архітектурних форм на площі Соборній (біля головної ялинки) для здійснення торговельної діяльності, зокрема: сувенірною і художньою продукцією народних промислів, новорічними подарунками, хлібобулочними та кондитерськими виробами, солодощами, продукцією ресторанного господарства (не більше 30% від загальної кількості павільйонів), гарячими напоями, глінтвейном та необхідно-забезпечити:
- облаштування та функціонування новорічно-різдвяного ярмарку, шляхом встановлення 31 дерев'яного будиночку для торговельної діяльності, з дотриманням учасниками ярмарку вимог Законів України «Про захист прав споживачів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006р. №833, Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 08.07.1996р. №369, охорони праці та інших чинних нормативно-правових актів, які регулюють торговельну діяльність;
- створення святкової атмосфери, шляхом стилізованого оформлення локації ярмарку та будиночків з використанням світлових декорацій (сучасних ілюмінацій);
- культурно-розважальне наповнення заходу, зокрема, виступи музичних колективів, майстер класи тощо;
- прибирання і вивезення сміття визначеної території, відведеної під ярмарок;
- дотримання всіх зобов'язань та вимог визначених Положенням про конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Чернівцях.
Одночасно повідомляємо, що відповідно до Положення, встановлено наступний режим роботи Різдвяного ярмарку:
щодня з 10:00 год. до 22:00 год., за винятком: -31.12.2018 року з 10:00 год. до 6:00 год. 01.01.2019 року;
- 01 січня 2019 року з 12.00 год. до 22:00 год,;
- 06 січня 2019 року з 10.00 год. до 16:00 год.;
- 13 січня 2019 року - з 10:00 год. до 24:00 год.
Також, враховуючи повноваження надані органам Національної поліції України, з метою забезпечення громадського порядку та недопущення споживання алкогольних напоїв на території проведення Різдвяного ярмарку направлено відповідні листи до Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Чернівецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області.